Városlista
2024. május 15, szerda - Zsófia

Hírek

2013. November 22. 05:39, péntek | Helyi
Forrás: MTI

Ferenc pápa egy római szerzeteskolostorba látogatott a Hit Évének vége előtt

Ferenc pápa egy római szerzeteskolostorba látogatott a Hit Évének vége előtt

A római Aventinus-dombon levő kamalduli szerzetesnők kolostorában imádkozott Ferenc pápa csütörtökön, két nappal a Hit Évének lezárása előtt.

A klauzúrában élő szerzeteseknek szentelt - "Pro Orantibus" (Az Imádkozókért) - imanap alkalmából Ferenc pápa a Vatikántól nem messze, a római Tevere folyó bal partján levő Aventinus-dombra, a Remete Szent Antal kolostorba vonult be néhány órára. Ebben a kolostorban alakult meg Rómában az egyik első női szerzetes közösség még a középkorban.

Az újságírók és a kamerák csak addig kísérhették az egyházfőt, amíg az általa mindig használt Ford Focus gépkocsival behajtott a kolostor kapuján. A pápát Michela Porcellato apátnő fogadta és rögtön a templomba kísérte, ahol az egyházfő a kolostorban élő 21 szerzetesnővel találkozott és velük együtt részt vett a virrasztáson is.


A Vatikán közlése szerint a szerzetesnőkhöz intézett beszédében Ferenc pápa kijelentette, reménnyel kell várni a jövőt. Feltette a kérdést: vajon a világ kolostoraiban ég-e még az isteni remény fénye.

November 24-én ér véget a tavaly XVI. Benedek által elindított Hit Éve. Ferenc pápa szombaton, a katekumenek napján ötszáz 20-40 év közötti felnőtt korában megtért férfival és nővel találkozik. Vasárnap a pápa a Szent Péter téren pontifikál misét. Ezen első alkalommal állítják közszemlére a Szent Péter ereklyéit őrző urnát, amelyet a bazilikából kivisznek a Szent Péter térre. A pápa közzéteszi az Evangelii Gaudium című apostoli buzdítását, amelyet a Vatikán november 26-án mutat be a sajtónak. Ez lesz Ferenc pápa első hivatalos dokumentuma a XVI. Benedek nyugalmazott pápával közösen írt és júniusban megjelent Lumen fidei enciklika után.

Címkék: egyház, pápa, vatikán

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 15. 18:21, szerda | Külföld

Merénylet: Életveszélyes állapotban szállították kórházba a megsebesített szlovák kormányfőt

Életveszélyes állapotban, helikopterrel szállították a besztercebányai kórházba Robert Fico szlovák miniszterelnököt, akit szerdán Nyitrabányán (Handlova) a kormány kihelyezett ülése után lőttek meg

2024. Május 15. 14:08, szerda | Belföld

Május 16-tól elérhetők a 30 év feletti álláskeresőket segítő támogatások

Május 16-tól elérhetők a 30 év feletti álláskeresők és inaktívak elhelyezkedését célzó támogatások, az uniós társfinanszírozással megvalósuló program teljes kerete több mint 150 milliárd forint -

2024. Május 15. 09:45, szerda | PR

K&H: a karbonlábnyom csökkentése üzletileg is megéri

a legfrissebb CDP-jelentés szerint csak minden ötödik európai cég aktív a zöld átállás terén