Városlista
2024. május 15, szerda - Zsófia

Hírek

2013. Szeptember 30. 05:07, hétfő | Helyi
Forrás: MTI

Ferenc pápa az antióchiai pátriárkával imádkozott a szíriai békéért

Ferenc pápa az antióchiai pátriárkával imádkozott a szíriai békéért

A szíriai és a közel-keleti békéért imádkozott Ferenc pápa Juhana Jazigi antióchiai görög ortodox pátriárkával vasárnap, a Szent Péter téren a hitoktatók nemzetközi kongresszusa résztvevőinek bemutatott szentmisén.

Százezren töltötték meg a Szent Péter teret és környékét azon a szentmisén, amelyet az egyházfő a Hit Évében a kongresszus résztvevőinek pontifikált. A misén a pápa átölelte a jelen levő Juhana Jazigi pátriárkát. Ferenc pápa a délben elhangzott Úrangyala-imádságkor (Angelus) is békét sürgetett Szíriának és az egész Közel-Keletnek.

Az antióchiai görög ortodox pátriárka a római székhelyű Szent Egyed katolikus közösség vasárnap kezdődött XXVII. nemzetközi béketalálkozójára érkezett. Keddig hatvan ország ötszáz vallási képviselője tanácskozik az olasz fővárosban - mondta el Nagy János, a pécsi Szent Egyed közösség vezetője, a pécsi tudományegyetem tanára Rómában az MTI-nek, miközben a damaszkuszi püspökség küldöttségét és egy örmény delegációt kísért.


"Barátságokat építünk" - mondta a nemzetközi találkozó céljáról. Hozzátette, hogy a tanácskozáson egymást követő több mint harminc kerekasztal-beszélgetés témája között van a keresztény-muzulmán párbeszéd, a migráció, a társadalmi integráció, a szegények segítése.

Ferenc pápa hétfőn konzisztóriumot tart XXIII. János és II. János Pál szentté avatása ügyében, és bejelenti a két egykori pápa szentté avatásának dátumát.

Címkék: egyház, pápa, vatikán

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 15. 09:21, szerda | Belföld

Jelentősen csökkent az építőipar termelése is

2024 márciusában az építőipari termelés volumene a nyers adatok szerint 6,3 százalékkal elmaradt az egy évvel korábbitól - jelentette szerdán a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).

2024. Május 15. 09:10, szerda | Kék hírek

Több mint 30 tonna kábítószer-alapanyagot semmisített meg a rendőrség

Több mint 30 tonna, mintegy 480 milliárd forintnyi kábítószer-alapanyagot, prekurzort semmisítettek meg az egyik magyarországi hulladékégetőben - közölte a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda.

2024. Május 15. 07:53, szerda | Életmód

Bemutatták G. Fodor Gábor Orbán kontra Soros című könyvét

2024. Május 15. 07:52, szerda | Külföld

Giorgia Meloni: nem egyedül Magyarország mond nemet a migránsok szétosztására

Magyarország nem az egyetlen európai uniós tagállam, amely nemet mond a migránsok szétosztására, magukat sokkal európaibbnak valló nemzetek is ugyanezt teszik