Városlista
2024. május 16, csütörtök - Botond, Mózes

Hírek

2013. Október 18. 05:28, péntek | Helyi
Forrás: MTI

Ferenc pápa a limburgi püspöki palota helyreállítása körüli botrányáról egyeztetett

Ferenc pápa a limburgi püspöki palota helyreállítása körüli botrányáról egyeztetett

A limburgi püspök milliókért helyreállított rezidenciájáról is tárgyalt Ferenc pápa és Robert Zollitsch, a német püspöki konferencia elnöke, csütörtöki vatikáni találkozóján.

Robert Zollitsch freiburgi érsek az internetes oldalon megjelent kijelentések szerint a pápával tartott megbeszélést követően bízik abban, hogy "minden fél érdekelt a helyzet gyors és világos tisztázásában". A német püspöki kar elnöke hozzátette, az a cél, hogy "az egyházmegyében helyreálljon a nyugalom és megoldás szülessen a nehéz ügyre".

Zollitsch érsek tervei szerint a limburgi ügyben felállított bizottság pénteken megkezdi munkáját. Hangsúlyozta, nem tudja előre megmondani, mennyi időre lesz szükség a történtek tisztázására.


Az egyházfővel tartott találkozó egyik témája a Franz-Peter Tebartz-van Elst limburgi püspök körül kirobbant botrány volt. Az egyházmegyében és egész Németországban felháborodást váltott ki, hogy a német város püspöki rezidenciájának helyreállítási költsége a 31 millió eurót (több mint 9 milliárd forintot).

Zollitsch érsek hangsúlyozta, hogy vatikáni látogatását már hetekkel ezelőtt beütemezték, és a pápával való találkozón elsősorban a német egyház helyzete szerepelt napirenden, valamint a német püspöki konferencia őszi plenáris ülése.

Címkék: egyház, pápa, vatikán

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 15. 18:21, szerda | Külföld

Merénylet: Életveszélyes állapotban szállították kórházba a megsebesített szlovák kormányfőt

Életveszélyes állapotban, helikopterrel szállították a besztercebányai kórházba Robert Fico szlovák miniszterelnököt, akit szerdán Nyitrabányán (Handlova) a kormány kihelyezett ülése után lőttek meg

2024. Május 15. 14:08, szerda | Belföld

Május 16-tól elérhetők a 30 év feletti álláskeresőket segítő támogatások

Május 16-tól elérhetők a 30 év feletti álláskeresők és inaktívak elhelyezkedését célzó támogatások, az uniós társfinanszírozással megvalósuló program teljes kerete több mint 150 milliárd forint -

2024. Május 15. 09:45, szerda | PR

K&H: a karbonlábnyom csökkentése üzletileg is megéri

a legfrissebb CDP-jelentés szerint csak minden ötödik európai cég aktív a zöld átállás terén