Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2013. November 29. 11:50, péntek | Belföld
Forrás: MTI

Feljelentést tett a Fidesz a kislétai videó miatt

Feljelentést tett a Fidesz a kislétai videó miatt

A nyírbátori körzet fideszes képviselője, Simon Miklós ismeretlen tettes ellen feljelentést tett a rendőrségen, mert szerinte az Együtt-PM szövetség által Kislétán készített videó alkalmas a becsület csorbítására.

Simon Miklós pénteken azt mondta, véleménye szerint a közzétett kép- és hangfelvétel - amelyen egy fiatalember azt állítja, hogy pénzért toboroztak embereket Bajnai Gordon elleni tüntetésre - alkalmas lehet a kislétai polgármester és a helybeli emberek becsületének csorbítására, valamint a Fidesz lejáratására.
Úgy vélekedett: a baloldal nem tanult a bajai videóból, és Kislétán is megpróbálkoztak a hamisítással.
"Engem különösen az háborít fel, hogy a szegény sorsú embereket használják fel az alantas céljaik elérésére, és ezért is éreztem kötelességemnek a feljelentés megtételét" - fogalmazott.
Kérdésre válaszolva elmondta: ő is sajtóból értesült arról, hogy a Bajnai Gordon stábjából érkező emberek pénzt fizettek egy helyi fiatalembernek a nyilatkozatáért.
Simon Miklós azt mondta, számára egyértelmű: a fiatalember nem az Együtt-PM által közzétett videón mondott igazat, hanem később, az M1 Híradójában.
Az Együtt-PM szombaton tett közzé egy videót, amelyen egy férfi arról beszél, közmunkásoknak ötezer forintot ajánlottak azért, hogy a szövetség vezetője, Bajnai Gordon ellen tüntessenek Nyírbátorban. Az M1 Híradójának viszont hétfőn azt mondta a férfi: tízezer forintot fizettek neki, hogy azt állítsa, pénzért toboroztak demonstrálni közmunkásokat.
Karácsony Gergely a pártszövetség politikusa kedden azt közölte: az Együtt-PM nem fizetett a kislétai videón szereplő közmunkásnak, ezért hivatali hatalommal visszaélés miatt feljelentést tesznek ismeretlen tettes ellen, hogy kiderüljön, a férfi miért állította ezt.

A vágatlan kislétai videó az Együtt 2014 Facebook oldalán. A videó szerintük őket igazolja.

Címkék: Pártok-Fidesz

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 15:22, csütörtök | Belföld

EM: áprilisban is termelési csúcsot döntöttek az ipari naperőművek

Újabb rekordot hozott a múlt hónap utolsó napja a nagyobb méretű napelemes rendszerek termelésében - tette közzé az Energiaügyi Minisztérium (EM) a Facebook-oldalán csütörtökön.

2024. Május 02. 15:21, csütörtök | Belföld

NGM: a kormány üdvözli az üzemanyagárak újabb csökkentését

A kormány üdvözli a Mol bejelentését, miszerint szombattól, azaz 2024. május 4-től újabb 4-4 forinttal csökken a benzin és a gázolaj nagykereskedelmi ára.

2024. Május 02. 09:12, csütörtök | Belföld

Több mint 3000 család igényelt már csok pluszt

Meghaladta a háromezret a csok plusz igénylések száma - mondta a Kulturális és Innovációs Minisztérium (KIM) családokért felelős államtitkára csütörtökön az index.hu-nak adott interjújában.

2024. Május 02. 06:47, csütörtök | Belföld

Idén 2,5, jövőre 4,1 százalékos gazdasági növekedéssel számol a kormány

Az idei évre 2,5 százalékos gazdasági növekedéssel számol a kormány, míg a jövőre 4,1 százalékkal