Városlista
2019. augusztus 19, hétfő - Huba

Hírek

2014. Január 06. 05:56, hétfő | Helyi
Forrás: MTI

Felavatták a kibővített Vodafone Sportcentrumot Székesfehérváron

Felavatták a kibővített Vodafone Sportcentrumot Székesfehérváron

Felavatták a kibővített és felújított Vodafone Sportcentrumot vasárnap Székesfehérváron az Alba Fehérvár és a Körmend NB I-es kosárlabda-mérkőzése előtt.

Szalay Ferenc, a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetségének elnöke az ünnepségen elmondta, hogy a szövetség számára valamennyi csapat egyformán fontos, ezért is indítottak csarnokfelújítási programot. Jelezte, hogy a következő két évben több hasonló minőségű arénát is szeretnének átadni.

A Vodafone Sportcentrum kapcsán megjegyezte: olyan csarnok jött létre, amely a magyar kosárlabdát a nemzetközi színtéren is segítheti. A ceremónia végén felhúzták a mennyezetre az Alba Fehérvár tavalyi, magyar bajnoki és kupagyőzelmét szimbolizáló győzelmi zászlót.


A Vodafone Sportcentrum - korábbi nevén Arév csarnok - bővítésére a látvány csapatsportágak támogatását biztosító társasági adókedvezményből (TAO) 485 millió forint jutott. A beruházás teljes költsége nettó 700 millió forint volt, az önerőt a város önkormányzata biztosította.

A csarnokban új lelátórész és VIP-tribün épült, emellett edzőtermet, öltözőket, kollégiumi szobákat és kiszolgáló helyiségeket építettek. A befogadóképesség 264 ülőhellyel bővült, s a létesítmény alkalmassá vált nemzetközi kosárlabda-mérkőzések megrendezésére is. Az Arév csarnok a hetvenes évek végén épült, a hozzáépített főépület 1985-ben készült el. Az arénát 1998-ban bővítették először.

Ezek érdekelhetnek még

2019. Június 05. 00:00, szerda | Helyi

Ma van a környezetvédelmi világnap

Az ENSZ 1972. óta ünnepli június 5-én a környezetvédelmi világnapot.

2019. Augusztus 17. 13:10, szombat | Belföld

Önkormányzat 2019 - Századvég: a választók alig 5 százaléka vett részt az ellenzéki előválasztáson Ferencvárosban

Alacsony volt a részvételi arány a ferencvárosi ellenzéki előválasztáson, a választók alig 5 százaléka vett részt rajta - mondta a Századvég vezető elemzője szombaton az M1 aktuális csatornán.

2019. Augusztus 17. 13:06, szombat | Belföld

Geológus: súlyos vízválság fenyegeti a földet

Súlyos vízválság fenyegeti a Földet, népességének negyede már most sem jut elegendő vagy megfelelő minőségű ivóvízhez - hívta fel a figyelmet Juhász Árpád geológus szombaton az M1 aktuális csatornán.

2019. Augusztus 16. 11:50, péntek | Belföld

Jótékonysági akciók a STRAND Fesztiválon

Augusztus 20-24. között több száz programot vonultat fel Zamárdiban az idei STRAND Fesztivál.