Városlista
2025. július 2, szerda - Ottó

Hírek

2014. Szeptember 11. 05:00, csütörtök | Életmód
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Ezekkel az ételekkel csökkenthető a glaukóma kockázata

Ezekkel az ételekkel csökkenthető a glaukóma kockázata

A felnőttek körében a glaukóma az egyik leggyakoribb oka a vakság kialakulásának. Egy új tanulmány szerint azonban a megfelelő ételek fogyasztásával jelentős mértékben csökkenthető a betegség kialakulásának kockázata úgy, hogy azok hozzájárulnak a szem egészségének megőrzéséhez. Hogy melyek ezek, az kiderül a Fox News cikkéből.

A túl sok só fogyasztása megemeli a vérnyomást, ami megnövekedett szemnyomáshoz, súlyos esetben glaukómához vezethet. Éppen ezért a csökkentett sófogyasztás alapvető fontosságú azok számára, akik a betegség megemelkedett kockázatának vannak kitéve.

Ezzel szemben a retinolban gazdag ételek fogyasztása csökkenti a kockázatot. Ilyen a tej, a máj, a sajt vagy a vaj. Emellett a leveles zöldségek - különösen a káposzta -, a sárgarépa, a gyümölcsök és gyümölcslevek, valamint a mély alvás is segít a megelőzésben.

Szintén javasolt a magas antioxidáns-tartalmú ételek és italok fogyasztása, beleértve a teát, az étcsokoládét és a kávét.

Ezek érdekelhetnek még

2025. Július 02. 15:24, szerda | Életmód

„Könnyek a vízben” – Egy koncert, ami életeket változtathat meg

Jótékonysági összefogás Székelyföldért a Puskás Szoborparkban

2025. Július 02. 07:47, szerda | Életmód

AM: megújul páratlan természeti kincsünk, a Kis-Balaton

2025. Július 01. 07:45, kedd | Életmód

MME: a vízimadarak etetése veszélybe sodorja az állatokat

A Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME) hétfőn közzétett lakossági felhívásában arra kér mindenkit, hogy semmivel se etessék a vízimadarakat.