Városlista
2021. december 7, kedd - Ambrus

Hírek

2013. Június 07. 10:03, péntek | Helyi
Forrás: mti

Ez a foltkór nem veszélyes

Ez a foltkór nem veszélyes

Az Erzsébeti Foltkórosok patchwork munkáiból rendeztek kiállítást a Bíró Mihály utcai könyvtár kézikönyvtári tárlóiban és galérián.

Sok minden készíthető ezzel a technikával, például modern és hagyományos faliképek, párnák, babák, táskák, pénztárcák, díszek. A kiállítás június 28-ig tekinthető meg a könyvtár nyitvatartási idejében.

A foltvarrók így vallanak magukról.

„Erzsébeti „Foltkórosok” Csoportja a nevünk, de van köztünk soroksári, csepeli, kőbányai, kispesti, szigetszentmiklósi, sőt gyáli is.

Különböző helyekről, más-más környezetből, eltérő gyökerekkel, de mégis találkoztunk egy közös pontban, és ez a textíliához való különleges vonzódásunk, valamint a foltvarrás szenvedélyes szeretete. Ez az alaptétele a csoportunk létének, minden más ebből fakad.

15 éve alakult meg csoportunk, jelenleg 12 fővel működünk. Arról szól a tevékenységünk, amiről valójában szólnia kell: pihenés, ellazulás, önmegvalósítás, örömszerzés (önmagunknak és környezetünknek egyaránt), hobby és egy közösséghez tartozás, valamint az a biztos hit, hogy ahol sokan vagyunk azonosak, abban erősek, amiben viszont különbözünk, attól pedig színesek leszünk!

Megalakulásunk kezdetétől a XX. kerületi Csili Művelődési Központ ad otthont számunkra, biztosít kulturált környezetet és nem utolsó sorban évenként 1-2 hétre kiállítási lehetőséget.

Számos pályázatot nyújtottunk be és nyertünk el, amelyből professzionális eszközöket vásárolhattunk. Karitatív tevékenységünk azóta tart, amióta megalakultunk. Ezekben az akciókban az egyik legfontosabb közös nevező a gyermek központúság.”

Ezek érdekelhetnek még

2021. November 22. 12:00, hétfő | Helyi

Kettős gyilkosság miatt emeltek vádat egy hajléktalan ellen

Vádat emeltek egy hajléktalanként élő férfi ellen, aki januárban bozótvágóval és késsel megölte alvó ismerőseit - tájékoztatta a Csongrád-Csanád Megyei Főügyészség szóvivője hétfőn az MTI-t.

2021. December 06. 18:18, hétfő | Életmód

Új eszköz segítségével szüntették meg a vírus fertőzőképességét Pécsen

A koronavírus fehérjéinek károsítása nélkül sikeresen szüntették meg a világjárványt okozó kórokozó wuhani és delta variánsának fertőzőképességét pécsi kutatók saját fejlesztésű eszközük segítségével,

2021. December 06. 17:07, hétfő | Belföld

Áremelésre készülnek az építőanyaggyártók

Az építőanyaggyártók költségeit hónapok óta növeli az energia és a fuvarozás drágulása, ráadásul az alap- és nyersanyagpiaci árak az első fél évben tapasztalt magas szinten stabilizálódtak,

2021. December 06. 16:05, hétfő | Külföld

Egy római buszon szabták ki az első bírságot oltás nélküli utasra

Rómában bírságolták meg az első utast, aki védettségi igazolás nélkül szállt buszra hétfőn, miután a tömegközlekedési eszközökön, valamint a vendéglátásban is életbe léptek az oltás nélkülieket korlátozó szigorítások.