Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2013. Szeptember 25. 05:36, szerda | Helyi
Forrás: MTI

Európa nyelvi sokszínűségét mutatják be az A38 hajón

Európa nyelvi sokszínűségét mutatják be az A38 hajón

Európa nyelvi és kulturális sokszínűségének bemutatásával, különböző nyelvtanulási módszerekkel és sok játékkal, érdekes programmal várják az érdeklődőket az A38 hajón csütörtökön Budapesten.

A Magyarországon működő európai kulturális intézetek az Európai Bizottsággal együttműködve negyedik alkalommal rendezik meg szeptember 26-án az Európai Nyelvi Koktélbár elnevezésű programot a nyelvek európai napja alkalmából. Az esemény célja, hogy felhívja a figyelmet a nyelvtanulás fontosságára és Európa nyelvi sokszínűségére - adták hírül közleményben a szervezők.

A hagyományokhoz híven a résztvevő intézmények asztalainál a látogatók szórakoztató nyelvtanuló feladatokat oldhatnak meg, különböző nyelvi játékokat játszhatnak, anyanyelvi beszélgetéseken vehetnek részt és megszerezhetik a jelképes Európai Nyelvi Útlevelet, amellyel a kulturális intézetek által felajánlott, nyelvtanuláshoz kapcsolódó értékes nyeremények sorsolásán vehetnek részt.


A Hírességek Asztalánál a közönség találkozhat számos közismert személyiséggel, köztük az esemény végén többnyelvű koncertet adó Budapest Bár énekeseivel is, akik a nyelvtanulással, nyelvi sokszínűséggel kapcsolatos élményeiket osztják meg a közönséggel. A rendezvény házigazdája idén is Hajós András lesz.

A rendezvényhez kapcsolódó, az esemény hivatalos weboldalán zajló online játék és plakátverseny nyertesei is a hajón vehetik majd át díjaikat.

A nyelvek európai napján Európa-szerte versenyek, fesztiválok, nyílt napok várják az érdeklődőket, akik számos helyen mini nyelvórákon kapnak ízelítőt a nyelvtanulás örömeiből, és jó néhány kiadvány, televízió- és rádióprogram közül válogathatnak. A szakemberek konferenciákon cserélnek eszmét egymással a nyelveket érintő aktuális kérdésekről.

Címkék: kultúra, nyelv, program

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 06:47, csütörtök | Belföld

Idén 2,5, jövőre 4,1 százalékos gazdasági növekedéssel számol a kormány

Az idei évre 2,5 százalékos gazdasági növekedéssel számol a kormány, míg a jövőre 4,1 százalékkal

2024. Május 02. 06:46, csütörtök | Sport

Férfi kézilabda BL - Dániai vereségével kiesett a Veszprém

A Telekom Veszprém nem jutott tovább a férfi kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjéből, mivel 33-28-ra kikapott a dán Aalborg HB otthonában a szerdai visszavágón.

2024. Május 02. 06:45, csütörtök | Külföld

Molotov-koktélt dobtak egy varsói zsinagógára

A gyanú szerint egy lengyel állampolgárságú fiatalember próbálta meg felgyújtani szerdán a Nozyk zsinagógát Varsóban, a politikai vezetők elítélték a történteket.

2024. Május 02. 06:44, csütörtök | Belföld

Vitályos Eszter: a kormány minden megtesz a bérek növekedéséért

A kormány ezután is mindent meg fog tenni azért, hogy Magyarország gazdasága újra erős legyen, a magyar embereknek legyen munkája, és a bérek tovább növekedjenek