Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2021. Augusztus 25. 06:00, szerda | Belföld
Forrás: mti - illusztráció: pixabay

Emelkedik átlagban a szennyvíz koronavírus-koncentrációja

Emelkedik átlagban a szennyvíz koronavírus-koncentrációja

Országos átlagban emelkedik a szennyvíz koronavírus-koncentrációja - közölte a koronavirus.gov.hu kedden a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) adatai alapján.

A kormányzati portálon kiemelték: a szennyvíz-eredmények azt mutatják, hogy a fertőzöttek száma a közeljövőben ismét emelkedni fog.

"Ezért még inkább figyeljünk egymásra!" - fogalmaztak.

Azt írták: a 33. héten vett szennyvízmintákban a SARS-CoV-2 koncentrációk megegyeznek a második hullám felszálló ágában mértekkel.

A vizsgált városok közül erősen emelkedő tendencia jellemző Budapest és Szeged szennyvízmintáiban, de enyhe emelkedés több városban is megfigyelhető. A legutóbbi mérések alapján Budapesten és Szegeden mérsékelt, a többi vizsgált településen alacsony a szennyvizekben mért koronavírus-koncentráció - közölték.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 07:52, szerda | Belföld

A Fidesz-KDNP benyújtotta az újabb gyermekvédelmi törvénycsomagot

A Fidesz-KDNP benyújtotta az újabb gyermekvédelmi törvénycsomagot - jelentette be a Fidesz frakcióvezetője kedden a Facebook-oldalán.

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről