Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2020. Május 13. 07:36, szerda | Belföld
Forrás: infovárosok/police.hu

Emberkereskedelem, pénzmosás és futtatás miatt kaptak el két férfit - VIDEÓ

Emberkereskedelem, pénzmosás és futtatás miatt kaptak el két férfit - VIDEÓ

Emberkereskedelem és más bűncselekmények megalapozott gyanúja miatt folytat nyomozást az 52 éves, szegedi O. István és a 29 éves, siófoki L. Tamás ellen.

A szegedi férfi több nővel is jó viszonyt alakított ki, majd rávette őket, hogy prostituáltként dolgozzanak, és a bevételükből részesedést kért. O. István biztosította a vendégek fogadására alkalmas ingatlant, és meghatározta a sértettek által megkeresett napi összeg mértékét, így biztosította saját rendszeres bevételét. A férfi a nők egyikét pszichikai kényszerrel és testi fenyegetéssel teljesen függő helyzetben tartotta. A sértettet 2018 áprilisában ausztriai, majd később német bordélyházakba vitte, ahol a nőtől keresetét részben vagy teljes egészében elvette – közölte a rendőrség oldalán.

A siófoki férfi pedig 2017 óta dolgoztatott prostituáltként egy nőt Budapesten, illetve Ausztriában és Németországban is. Őt életének kioltásával fenyegette, bántalmazta, megfélemlítette. Meghatározta neki, hogy hol, mennyi ideig dolgozzon, és mekkora bevételt szerezzen a szexuális szolgáltatással. Megszervezte a sértett kiutaztatását, vagy ő maga szállította ki a nőt a külföldi bordélyházakba, naponta beszámoltatta, és a prostitúcióval megszerzett jövedelmét elvette tőle. Ebből L. Tamás egyrészt a saját életvitelét tartotta fenn, másrészt az érdekeltségébe tartozó építési vállalkozásán keresztül mosta tisztára: ingatlanokat épített belőle. A nyomozás szerint volt olyan alkalom, amikor a férfi késsel fenyegette, és meg is vágta a sértettet, akinek emiatt orvosi ellátásra volt szüksége.

A rendőrök a két férfira összehangolt akció keretében egyszerre csaptak le hétfőn hajnalban Szegeden, illetve Siófokon. O. Istvántól egy 3 millió forint értékű autót foglaltak le, míg L. Tamástól 4,4 millió forint készpénzt, illetve arany ékszereket és egy szintén 3 millió forint értékű személyautót, valamint zár alá vettek három ingatlant is, közel 200 millió forint értékben.

A nyomozók O. Istvánt emberkereskedelem és kerítés bűntett, míg L. Tamást emberkereskedelem és pénzmosás bűntett miatt hallgatták ki gyanúsítottként. Mindkét férfit őrizetbe vették a rendőrök, és kezdeményezte letartóztatásukat.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 07:22, péntek | Belföld

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok.

2024. Április 18. 14:32, csütörtök | Belföld

Átadták a 33. számú főút 2x2 sávra bővített újabb szakaszát

Elkészült a 33. számú főút újabb szakasza, ezzel Debrecentől Látóképig 2x2 sávon közlekedhetnek a járművek - hangzott el az útszakasz csütörtöki átadó ünnepségén.

2024. Április 18. 14:30, csütörtök | Belföld

A kormány szerint a vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről

A vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről - mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára csütörtökön a Kossuth rádió műsorában.

2024. Április 18. 14:29, csütörtök | Belföld

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban - közölte az Energiaügyi Minisztérium (EM) csütörtökön a Facebook oldalán közzétett bejegyzésben.