Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2019. December 19. 06:49, csütörtök | Belföld
Forrás: mti/fotó: police.hu

Embercsempész-bandára csapott le a rendőrség - VIDEÓ

Embercsempész-bandára csapott le a rendőrség - VIDEÓ

Embercsempészés gyanújával folytat nyomozást egy magyar bűnszervezet tagjai ellen a nemzeti nyomozó iroda - közölte az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) kommunikációs szolgálata csütörtökön reggel.

Egy 31 és egy 35 éves férfit őrizetbe vettek.

A szervezet tagjai 2019 második felében a gyanú szerint "vagyoni haszonszerzés céljából több alkalommal közreműködtek Magyarországon, valamint Szlovénia, illetve Horvátország területén tartózkodó illegális migránsok Nyugat-Európába történő eljuttatásában". A szállítási feladatokat "alkalmanként maguk végezték, illetve magyar állampolgárságú sofőröket bíztak meg".

A közlemény szerint a magyar nyomozók szorosan együttműködtek a szlovén és a horvát társhatóságokkal, mivel ezekben az országokban idén több embercsempészt elfogtak, akik tagjai voltak a "hierarchikusan szervezett, konspiratívan működő, több személyből álló, embercsempész bűnszervezetnek", amelyet K. Milán vezetett.

A csoport tagjainak elfogására e hét elején összehangolt akciót tartottak Sopronban és Mezőfalván. A 31 éves K. Milán mellett előállították a 21 éves R. Franciskát és a 35 éves N. Norbertet, és tárgyi bizonyítási eszközöket foglaltak le.

A két férfit őrizetbe vették, letartóztatásukat a bíróság elrendelte.

Az ügyben "további elkövetők elfogása és elszámoltatása várható" - áll a közleményben.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

Szijjártó Péter szerint az elmúlt években a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg

Az elmúlt évek súlyos kihívásai során a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg, eközben Brüsszel kudarcot vallott a válságokra történő reagálás során