Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2017. Június 13. 16:10, kedd | Életmód
Forrás: mti

Először született tigris Debrecenben - Megmutatták a cuki kölyköt

Először született tigris Debrecenben - Megmutatták a cuki kölyköt

Először született tigris a debreceni állatkertben, a most már héthetes hím kölyköt kedden mutatták be a sajtónak és a közönségnek.

Nagy Gergely Sándor, az állatkert igazgatója elmondta, hogy a debreceni állatkertben 1973 óta tartanak tigriseket, és több mint 6 év előkészítő munkájának eredményeként gyarapodott végre - az Európai Fajmegmentő Program (EAZA EEP) keretében - egészséges utóddal az állomány.

A héthetes szibériai kistigris szülei, Miska és Róza 2014-ben Angliából, illetve Franciaországból érkeztek Debrecenbe. Kölykük április 21-én született - mondta az igazgató, hozzátéve: anyjának nem volt teje, így kézből etették, és az állatkert gondozói "nagy titokban és odaadással nevelték az elmúlt hetekben".

Az életerős kistigris a sajtótájékoztatón mikrochipet kapott, majd a kifutóval ismerkedett. Belelépett a kifutót átszelő kis patakba is, de a víztől láthatóan nagyon megijedt, visszahőkölt és a fotósok unszolására sem volt hajlandó újra megközelíteni.

A kistigris - amelynek nevére az interneten szavazhatnak majd a debreceniek -, egy évig lesz a Nagyerdőben, utána a fajmegmentő program keretében egy másik állatkertben járulhat majd hozzá faja fennmaradásához - mondta el az MTI-nek Nagy Gergely Sándor.



Széles Diána, Debrecen alpolgármestere az eseményen elmondta, hogy már elkezdték tervezni az állatkert és vidámpark felújításának első ütemét. Az önkormányzat az Új Főnix terv keretében egymilliárd forintot fordít új főbejárat nyitására és egy elefántház felépítésére, valamint az alapinfrastruktúra megújítására - fűzte hozzá.

Címkék: állatkert, debrecen, tigris

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 17. 17:23, szerda | Életmód

Nyolc sztárfellépő és negyven koncert az idei Paloznaki Jazzpikniken

Anastacia, a Brand New Heavies, Tony Hadley, a Morcheeba, az MF Robots, a Son Mieux, a Kraak & Smaak és Izo FitzRoy lesz a 12. Paloznaki Jazzpiknik sztárfellépője augusztus 1. és 3. között a Balaton-felvidéken.

2024. Április 16. 13:09, kedd | Életmód

Kimagasló a településfásítási program iránti érdeklődés

Kimagasló volt az érdeklődés idén a településfásítási program iránt, háromszoros volt az igénye a pályázóknak - közölte az Agrárminisztérium helyettes államtitkára kedden a somogyi Iharoson.

2024. Április 16. 07:48, kedd | Életmód

Mesterséges intelligenciával alkotott műsorvezető mutatkozott be a Deltában - Videó

A mesterséges intelligencia (MI) segítségével megalkotott műsorvezető mutatkozott be a Duna tudományos-ismeretterjesztő műsorában, a Deltában - hangzott el az M1 hétfő esti Híradójában.

2024. Április 15. 14:10, hétfő | Életmód

Így csúsztak egymásnak az autók az M1-esen

Eseménydús videót közölt az autópályafenntrartó.