Városlista
2020. november 27, péntek - Virgil

Hírek

2013. December 28. 05:55, szombat | Helyi
Forrás: MTI

Először készültek HD-minőségű videofelvételek vadon élő amuri leopárdokról

Először készültek HD-minőségű videofelvételek vadon élő amuri leopárdokról

Először sikerült HD-minőségű videofelvételt készíteni vadon élő amuri leopárdokról Kínában.

Az északkeleti Hejlungcsiang tartomány erdészeti hatóságai pénteken három videót is közzétettek a kihalás fenyegette fajról, amelynek már csak mintegy 40 példánya élhet vadon a kínai-orosz-észak-koreai hármas határ térségében. A felvételeken két felnőtt hím látszik. Az állatok erősek és mozgékonyak, ami arra utal, hogy jó egészségnek örvendenek - közölte az erdészet. A videók még május 23-án, illetve szeptember 1-jén készültek Szuijang város közelében, Tungning megyében.

A természetvédelmi intézkedéseknek köszönhetően Hejlungcsiang erdeiben nőtt a vadon élő állatok száma - idézte a China Daily című angol nyelvű kínai lap a tartományi erdészet szóvivőjét. Az erdőgazdaság december 18-án az ugyancsak súlyosan veszélyeztetett szibériai tigrisről tett közzé vadonban készült HD-minőségű videót. A szibériai tigris vadon élő példányainak számát félezerre becsülik.

Ezek érdekelhetnek még

2020. November 26. 18:01, csütörtök | Életmód

A vashiány élettani hatásaira hívja fel a figyelmet a vashiány napja

A szervezet vashiányából adódó káros élettani hatásaira hívja fel a figyelmet a vashiány napja (november 26.) kezdeményezés.

2020. November 26. 17:04, csütörtök | Belföld

Gulyás: még bőven vannak kapacitások az egészségügyben

A magyar egészségügy továbbra is képes ellátni a megnövekedett feladatát, bőven vannak még szabad ágykapacitások, így minden rászoruló színvonalas ellátást kaphat.

2020. November 26. 16:02, csütörtök | Külföld

Merkel: fel kell függeszteni a síturizmust Európában

Az európai síturizmus felfüggesztését sürgette Angela Merkel német kancellár a koronavírus-járvány elleni védekezésről a szövetségi parlamentben (Bundestag) csütörtökön mondott beszédében.

2020. November 26. 15:01, csütörtök | Belföld

Zsinórt feszített az útra a biciklisek miatt

Út fölé kifeszített zsinórral okozott sérülést két kerékpárosnak egy szarvasmarhát terelő férfi idén áprilisban Balatonfenyvesen, ezért vádat emeltek ellene