Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2018. December 16. 09:29, vasárnap | Belföld
Forrás: mti/fotók:parlament.hu

Elkezdődött az Országházi Gyermekkarácsony

Elkezdődött az Országházi Gyermekkarácsony

Elkezdődött szombaton az Országgyűlés és a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat közös szervezésű Országházi Gyermekkarácsonya,

amelyen mintegy nyolcszáz hátrányos helyzetű, rossz anyagi körülmények között élő általános iskolás gyermek vesz részt Magyarországról és a határon túlról.
A Parlament épületében Kövér László, az Országgyűlés elnöke fogadta a gyerekeket és képviselőjüknek átadta az Országház kulcsát.

A karácsonyi programok megkezdése előtt a házelnök a résztvevőket köszöntve elmondta: mintegy 800-an érkeztek a Kárpát-medence különböző magyarlakta településeiről, hogy együtt köszöntsék a közelgő karácsonyt és kifejezzék, hogy mi magyarok összetartozunk, a világ bármely részén éljünk.

A házelnök kiemelte, hogy az Országházat a nemzet házának is szokták nevezni, mivel nemcsak a tízmilliónyi Magyarországon élő embernek a politikai otthona, hanem minden olyan magyar és nem magyar embernek, akiknek ősei, felmenői hozzájárultak az épület felépítéséhez és az ország építéséhez.

Kövér László arra kérte a gyerekeket, hogy vigyék haza az itt szerzett élményeket és meséljék majd el az otthon maradtaknak, hiszen ez az ajándék mindenkié - hangsúlyozta.



Edvi Péter, a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat elnöke elmondta, hogy színes programot sikerült összeállítani erre a napra.

A rendezvényen a meghívott gyermekeket népszerű művészek, előadók karácsonyi műsora várja, különböző interaktív programokon vehetnek rész, találkozhatnak neves sportolókkal és zenészekkel, idegenvezetők segítségével tekinthetik meg az Országház nevezetességeit és a díszőrségváltást.

A Vígszínház művészei a Pál utcai fiúk című előadásból adtak elő részleteket, majd Péter Szabó Szilvia, Horti Zoltán, Vastag Csaba, Miklósa Erika, Novák Péter, Küttel Dávid és a Sirtos együttes lép színpadra. A négyórás program, amelyet arcfestés, lufihajtogatás és buborékfújás is színesít, nyolc helyszínen zajlik.

Címkék: karácsony, országház

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

Szijjártó Péter szerint az elmúlt években a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg

Az elmúlt évek súlyos kihívásai során a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg, eközben Brüsszel kudarcot vallott a válságokra történő reagálás során