Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2019. Október 04. 05:00, péntek | Belföld
Forrás: mti

Elítéltek egy szexuális kényszerítéssel vádolt iskolai igazgatóhelyettest

Elítéltek egy szexuális kényszerítéssel vádolt iskolai igazgatóhelyettest

Szexuális kényszerítés és kiskorú veszélyeztetése miatt 4 év 3 hónap börtönbüntetésre ítélt az első fokon eljáró bíróság egy férfit, aki egy budapesti iskola igazgatóhelyetteseként szexuálisan közeledett több diákja felé

- közölte a Fővárosi Törvényszék csütörtökön az MTI-vel. Emellett a bíróság 5 évre eltiltotta a vádlottat a 18 év alattiak nevelésével, felügyeletével, gondozásával és gyógykezelésével kapcsolatos minden foglalkozástól, tevékenységtől.

A közlemény szerint a vádlott az eljárás során végig tagadta a bűncselekmények elkövetését. A bíróság viszont - a tanúvallomások, a szakértői vélemények és okirati bizonyítékok alapján - megállapította, hogy a vádlott 2012 júniusa és 2017 januárja között a tanár-diák kapcsolaton túlmenő bizalmi viszonyt alakított ki felügyelete alatt álló, vele szemben kiszolgáltatott helyzetben lévő diákokkal. Tekintélyét felhasználva törekedett arra, hogy a kiskorú fiúkkal szexuális kapcsolatot létesítsen, ennek érdekében hosszabb időn keresztül szexuális tartalmú üzeneteket küldött nekik.

A Budapesti IV. és XV. Kerületi Bíróság négy sértett vonatkozásában a kiskorú veszélyeztetése bűntett elkövetését mondta ki, míg az egyik sértett esetében - mivel a cselekmény a diák 18. életévének betöltése után, fenyegetést is alkalmazva folytatódott - a folytatólagosan elkövetett szexuális kényszerítés bűntettét is megállapította.

A büntetés kiszabásakor a bíróság enyhítő körülményként értékelte a vádlott büntetlen előéletét és az eljárás - neki fel nem róható - elhúzódását. Súlyosbító körülményként vette azonban figyelembe azt, hogy a vádlott a cselekményét "hosszú időn át, kitartó szándékkal követte el".

Az ítélet nem jogerős - olvasható a közleményben.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 15:06, péntek | Belföld

Nagy Márton: önfenntartó társasággá kell válnia a Magyar Postának

A kormány azt várja a Magyar Posta Zrt.-től, hogy legyen önfenntartó, folytassa a zöld és digitális átállást, szolgáltatásait pedig továbbra is biztosítsa mindenki számára lakóhelytől függetlenül

2024. Április 19. 14:58, péntek | Belföld

KSH: Drágább az üzemanyag Magyarországon a környező országok átlagánál

Az EU Weekly Oil Bulletin legfrissebb adatai alapján Magyarországon a 95-ös oktánszámú motorbenzin átlagára 640, míg a régiós országokban 620 forint volt.

2024. Április 19. 07:22, péntek | Belföld

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok.

2024. Április 18. 14:32, csütörtök | Belföld

Átadták a 33. számú főút 2x2 sávra bővített újabb szakaszát

Elkészült a 33. számú főút újabb szakasza, ezzel Debrecentől Látóképig 2x2 sávon közlekedhetnek a járművek - hangzott el az útszakasz csütörtöki átadó ünnepségén.