Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2021. Június 12. 08:39, szombat | Kék hírek
Forrás: mti - illusztráció: pixabay

Elítéltek egy intim képekkel nőként zsaroló férfit

Elítéltek egy intim képekkel nőként zsaroló férfit

Jogerősen 20 hónap, három évre felfüggesztett börtönbüntetésre ítélt és több mint egymillió forintos kártérítésre kötelezett a bíróság pénteken egy férfit, aki női álprofillal kicsalt intim képekkel zsarolt egy férfit.

A vádlott még 2017-ben egy társkereső oldalon nőnek adta ki magát, az álprofilnak köszönhetően vette fel vele a kapcsolatot egy férfi. A vádlott - akivel naponta váltott üzeneteket - rávette áldozatát arra, hogy intim jellegű fotókat küldjön magáról.

A kapcsolatváltások során vonatjegyvásárlásra, gyermek betegségére és más okokra hivatkozva kölcsönt is kért a vádlott, mégpedig egy ismerőse - a másodrendű vádlott - nevén lévő, de közösen használt bankszámlára. A sértett eleinte eleget tett a "nő" kérésének, de később elzárkózott ettől, ezért a vádlott fenyegető üzeneteket küldött neki, hogy amennyiben nem fizet neki, közzéteszi az intim tartalmú fényképeit.

Mire a sértett a rendőrséghez fordult, már mintegy 1,1 millió forintot zsarolt ki tőle az álprofillal rendelkező vádlott.

A Keszthelyi Járásbíróság januárban folytatólagosan elkövetett zsarolás miatt 20 hónap, három évre felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte a zsarolót, akit 454 ezer forint kártérítésre is kötelezett. A másodrendű vádlottat a bíróság a folytatólagosan, társtettesként elkövetett zsarolás alól bizonyítottság hiányában jogerősen felmentette.

A Zalaegerszegi Törvényszék pénteken jogerős ítéletében helybenhagyta a felfüggesztett börtönbüntetést és a csaknem teljes kár, vagyis mintegy 1,1 millió forint visszafizetésére kötelezte a vádlottat.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 07:51, kedd | Kék hírek

Drogterjesztői hálózatot számolt fel a rendőrség

Drogterjesztői hálózatot számolt fel egy időben, több összehangolt rajtaütéssel a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI), a Terrorelhárítási Központ (TEK) műveleti egysége és a Pest vármegyei rendőrség

2024. Április 15. 14:14, hétfő | Kék hírek

Pillangókéssel szúrta meg, belehalt - Videó

Vádat emeltek az Erzsébet téri halálos késelés ügyében.

2024. Április 12. 14:19, péntek | Kék hírek

Több mint ezer liter alkoholos italt találtak a pénzügyőrök Nagylaknál

Több mint ezer liter alkoholos italt, valamint cigarettát találtak a pénzügyőrök Nagylaknál egy román furgonban - tájékoztatta Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénteken az MTI-t.