Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2018. November 08. 18:15, csütörtök | Belföld
Forrás: mti - illusztráció: pixabay

Elítéltek egy férfit, aki fegyverrel próbált kirabolni egy patikát

Elítéltek egy férfit, aki fegyverrel próbált kirabolni egy patikát

A bíróság 6 év 6 hónap fegyházbüntetésre ítélt egy most 43 éves férfit, aki nyolc évvel ezelőtt próbált meg kirabolni egy zuglói gyógyszertárat. Egyezségkötés alapján született jogerős ítélet

- közölte a Fővárosi Főügyészség csütörtökön az MTI-vel. Ibolya Tibor fővárosi főügyész közleményében felidézte: a vádirat szerint a vádlott azért vásárolt egy valódinak látszó játékpisztolyt, hogy azzal a későbbiekben rablást kövessen el. 2010. december 23-án bement a XIV. kerületi gyógyszertárba, a nyitvatartásról érdeklődött, majd távozott. Nem sokkal zárás előtt visszament a gyógyszertárba, ekkor már az említett pisztollyal.

Közölte: a férfi az egyik pénztárhoz lépett és kért egy doboz C-vitamint. Miközben az alkalmazott beütötte a termék árát a pénztárgépbe, a vádlott elővette a valódinak látszó fegyvert, ráfogta a sértettre és a bevételt követelte. A sértett nem engedelmeskedett, megnyomta a pánikgombot. Ezután megszólalt a telefon a szomszéd irodában, ezért az alkalmazott közölte a vádlottal, hogy felveszi és át is ment a szomszéd helyiségbe. Mialatt a sértett telefonált, a vádlott pénz nélkül, káromkodva elhagyta a gyógyszertárat, egyes ruhadarabjait - a többi között kabátot, sapkát, kesztyűt - hátrahagyva a helyszín közelében.

A főügyész kiemelte: az ismeretlen tettes miatt felfüggesztett nyomozás bizonyítékait a rendőrök idén újra megvizsgálták, és a DNS-vizsgálat eredményt hozott; a helyszínen hagyott tárgyakról vett minta egyezett egy, a nyilvántartásban szereplő férfi - a vádlott - DNS-profiljával.

Jelezte: az új büntetőeljárási törvény adta lehetőségeket kihasználva a budapesti XIV. és XVI. kerületi ügyészség kezdeményezte, hogy kössenek egyezséget a terhelttel, aki beismerte a bűncselekményt. A terhelt és védője elfogadta a kerületi ügyészség által megállapított feltételeket.

A bírósági előkészítő ülésen a vádlott továbbra is beismerte bűnösségét és lemondott jogáról a tárgyaláshoz. A bíróság megállapította, hogy fennállnak az egyezség jóváhagyásának feltételei, így nyomban azzal azonos tartalmú ítéletet hozott: a vádlottat 6 év 6 hónap fegyházbüntetésre ítélte. Az ítéletet mindenki tudomásul vette, így jogerőre emelkedett.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 13:10, kedd | Belföld

Egykori egyetemének ajánlotta fel Nobel-díjának másolatát Karikó Katalin

Egykori alma materének, a Szegedi Tudományegyetemnek (SZTE) ajánlotta fel Nobel-díjának másolatát, valamint az elismeréssel járó összeget Karikó Katalin.

2024. Április 16. 07:54, kedd | Belföld

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél: a tárgyalódelegációk közötti egyhetes együttműködés után a szakszervezet hétfői bizalmi értekezlete elfogadta a mukaadóval közösen kidolgozott ajánlatot.

2024. Április 16. 07:53, kedd | Belföld

Szijjártó Péter büszkeségének adott hangot a demokrácia magyarországi helyzete kapcsán

Amennyiben a magyar lakosság nem lenne elégedett a kormánnyal, akkor nem nyerték volna kétharmados többséggel az utóbbi négy választást - mondta.

2024. Április 16. 07:48, kedd | Belföld

A Fidesz a valaha volt legerősebb EP-kampányra készül

A Fidesz a valaha volt legerősebb európai parlamenti (EP) kampányra készül, mert a június 9-ei választás tétje óriási: háború vagy béke, erről kell dönteni