Városlista
2020. szeptember 26, szombat - Jusztina

Hírek

2020. Szeptember 08. 18:02, kedd | Kék hírek
Forrás: mti

Elítéltek egy férfit, aki akarattal nekihajtott unokatestvére autójának

Elítéltek egy férfit, aki akarattal nekihajtott unokatestvére autójának

Nem jogerősen öt év letöltendő börtönre ítéltek kedden Budapesten egy férfit, aki - szerelmi bosszúból - szándékosan belehajtott unokatestvére autójába.

A két rokon között 2017-ben romlott meg a viszony, mert a vádlott élettársát az unokatestvér "elszerette". A vádlott telefonon és interneten is többször megfenyegette a sértettet, valamint több millió forint kártérítést is követelt tőle - tájékoztatta a Budapest Környéki Törvényszék az MTI-t.

A konkrét esetről az a bírósági közleményben azt írták, hogy 2017 szeptemberében a sértett gépkocsival közlekedett, amikor a vádlott édesanyjával és testvérével ugyanebben az időben szintén arra haladt autóval.

Amint a vádlott észrevette unokatestvérét, 90-100 kilométer/órás sebességgel üldözni kezdte, majd a záróvonalon balról áthaladva szándékosan nekiütközött a járművének, amely emiatt az árokba csúszott és felborult. A sértett életveszélyes sérüléseket szenvedett.

A vádlott megállás nélkül továbbhajtott, majd ismeretlen helyre távozott, ezért elfogatóparancsot adtak ki ellene, de másnap önként jelentkezett a rendőrségen.

Az ügyészség aljas indokból elkövetett emberölés bűntettének kísérletével és más bűncselekményekkel vádolta meg a férfit. A bíróság a váddal megegyező tényállást állapított meg, de - a bűncselekmény minősítését módosítva - közúti veszélyeztetés bűntettében mondta ki bűnösnek és öt év börtönre ítélte, valamint öt évre eltiltotta a járművezetéstől.

A döntés ellen az ügyész téves minősítés miatt és a büntetés súlyosításáért, a vádlott és védője a büntetés enyhítéséért fellebbezett - derül ki a közleményből.

Címkék: ítélet, börtön, budapest

Ezek érdekelhetnek még

2020. Szeptember 25. 11:00, péntek | Kék hírek

Engedély nélkül tartott géppisztolyt és lőszereket egy férfi Baranyában

A gyanú szerint engedély nélkül tartott géppisztolyt és lőszereket egy baranyai férfi, ellene lőfegyverrel és lőszerrel visszaélés miatt indult nyomozás

2020. Szeptember 23. 13:06, szerda | Kék hírek

Tenerifén fogtak el egy több száz milliós költségvetési csalás miatt elítélt magyar férfit

Tenerifén fogtak el egy több száz milliós költségvetési csalás miatt márciusban börtönbüntetésre ítélt férfit, aki ellen európai elfogatóparancsot adtak ki, mert a büntetése elől külföldre menekült

2020. Szeptember 22. 14:02, kedd | Kék hírek

Intézetből szökött lányokat futtató pár ellen emeltek vádat

Intézetből szökött lányokat bírt rá prostitúcióra egy nő és élettársa az ügyészség szerint, ezért vádat emeltek ellenük - tájékoztatta a Somogy Megyei Főügyészség közleményben az MTI-t kedden.

2020. Szeptember 21. 08:29, hétfő | Kék hírek

Halálos baleset történt a 74-es főúton

Teljes szélességében lezárták hétfő reggel a 74-es főutat Zalaegerszeg és Egervár között egy halálos baleset miatt.