Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2020. Szeptember 04. 05:00, péntek | Belföld
Forrás: mti/illusztráció: pixabay

Elítélték az élettársa gyermekeit meggyilkoló ózdi férfi

Elítélték az élettársa gyermekeit meggyilkoló ózdi férfi

Két nevelt gyermekét megölte, élettársát, a gyerekek édesanyját pedig súlyosan megsebesítette egy ózdi férfi, a Miskolci Törvényszék elsőfokú tanácsa csütörtökön életfogytig tartó szabadságvesztésre ítélte.

A bűncselekmény 2018. november 26-án történt a borsodi városban. A férfi az éjjeli órákban érkezett haza az élettársával és annak két gyermekével közösen használt ózdi lakásba; a nő és a gyerekek már aludtak. A tettes konyhakéssel az ágyban fekvő élettársát kétszer mellkason szúrta, majd az egyik gyermekre támadt, őt szintén mellkason szúrta, a karját és a kezeit is megvágta. A gyermek életét vesztette. Időközben a vádlott a gyermeke védelmére siető élettársát késsel a lábszárán sebesítette meg, majd a másik gyermeken szívtájékon halálos sebet ejtett.

A törvényszék a férfit aljas indokból, különös kegyetlenséggel, több ember sérelmére elkövetett emberölés bűntette miatt életfogytig tartó szabadságvesztésre és 10 év közügyektől eltiltásra ítélte, a szabadságvesztésből leghamarabb 40 év elteltével bocsátható feltételes szabadságra. A büntetés kiszabásakor a bíróság enyhítő körülményként értékelte, hogy a vádlott beismerte a bűncselekményt, súlyosító körülmény volt ugyanakkor a vádlott büntetett előélete és az elkövetés kitartó jellege, valamint az, hogy hozzátartozó sérelmére követte el.

Az ítéletet az ügyész tudomásul vette, a vádlott és védője fellebbezést jelentett be.

A büntetőper a Debreceni Ítélőtáblán folytatódik.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 14:32, csütörtök | Belföld

Átadták a 33. számú főút 2x2 sávra bővített újabb szakaszát

Elkészült a 33. számú főút újabb szakasza, ezzel Debrecentől Látóképig 2x2 sávon közlekedhetnek a járművek - hangzott el az útszakasz csütörtöki átadó ünnepségén.

2024. Április 18. 14:30, csütörtök | Belföld

A kormány szerint a vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről

A vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről - mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára csütörtökön a Kossuth rádió műsorában.

2024. Április 18. 14:29, csütörtök | Belföld

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban - közölte az Energiaügyi Minisztérium (EM) csütörtökön a Facebook oldalán közzétett bejegyzésben.

2024. Április 18. 14:27, csütörtök | Belföld

Kis és közepes vállalkozók kaphatnak teret az eMagon

Együttműködést kötött a VOSZ és az eMAG a magyar kkv-k online értékesítési csatornáinak fejlesztésére