Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2016. December 11. 08:57, vasárnap | Belföld
Forrás: mti

Egyre többen vesznek téli gumit

Egyre többen vesznek téli gumit

Az idén, október végéig, 1,9 százalékkal nőtt a téli gumiabroncs-piac a tavalyi év azonos időszakához képest Magyarországon, közép-európai szinten 6,4 százalékos növekedést mértek.

A piaci értékesítési adatok szerint 2014-ről 2015-re a téli gumiabroncs-piac 0,2 százalékkal nőtt Magyarországon, nyári és téli gumiabroncsból összesen 2,4 millió újat értékesítettek. Tavaly az összes eladott gumiabroncs 52 százaléka volt téli, 48 százaléka nyári.

A téli gumi ára többnyire 10 és 35 ezer forint közötti, ami mérettől és típustól függ.

Négyévszakos abroncsot az autósok kevesebb mint 3 százaléka, javarészt férfiak használnak.

A Goodyear felmérésből kiderül, hogy az autósok közel tíz százaléka november végén is nyári gumival jár, és a megkérdezettek mintegy fele nem tudja, mikortól számít kopottnak és lecserélendőnek az abroncs.

Az MTI-nek megküldött közlemény szerint a megkérdezett női vezetők 13 százalékának, a férfi sofőrök közel 6 százalékának autóján volt nyári gumi november végén. A legtöbb autós akkor tartja fontosnak a téli gumit, amikor leesik az első hó, nem pedig akkor, amikor az ajánlott, vagyis 7 fok alatti hőmérséklet esetén - közölték.

A válaszadók 17 százaléka nem tudja, hogy milyen gyakran kell ellenőrizni a profilmélységet az abroncsain, több mint fele úgy gondolja, hogy elég, ha szezon elején megnézi, jóllehet havonta, vagy hosszabb út előtt mindenképpen ajánlott az ellenőrzés.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 15:06, péntek | Belföld

Nagy Márton: önfenntartó társasággá kell válnia a Magyar Postának

A kormány azt várja a Magyar Posta Zrt.-től, hogy legyen önfenntartó, folytassa a zöld és digitális átállást, szolgáltatásait pedig továbbra is biztosítsa mindenki számára lakóhelytől függetlenül

2024. Április 19. 14:58, péntek | Belföld

KSH: Drágább az üzemanyag Magyarországon a környező országok átlagánál

Az EU Weekly Oil Bulletin legfrissebb adatai alapján Magyarországon a 95-ös oktánszámú motorbenzin átlagára 640, míg a régiós országokban 620 forint volt.

2024. Április 19. 07:22, péntek | Belföld

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok.

2024. Április 18. 14:32, csütörtök | Belföld

Átadták a 33. számú főút 2x2 sávra bővített újabb szakaszát

Elkészült a 33. számú főút újabb szakasza, ezzel Debrecentől Látóképig 2x2 sávon közlekedhetnek a járművek - hangzott el az útszakasz csütörtöki átadó ünnepségén.