Városlista
2024. május 5, vasárnap - Györgyi

Hírek

2013. November 21. 05:26, csütörtök | Helyi
Forrás: MTI

Egyhetes táncos programmal ünnepel a 60 éves Hajdú Táncegyüttes

Egyhetes táncos programmal ünnepel a 60 éves Hajdú Táncegyüttes

Több száz néptáncos fellépésével, könyvbemutatóval és más hagyományőrző programokkal ünnepli alapításának 60. évfordulóját a debreceni Hajdú Táncegyüttes.

A pénteken induló ünnepi hét november 30-ig keretbe foglalja az együttes történetét, hiszen egy autentikus erdélyi hagyományőrző együttes fellépése nyitja és a Hajdú Táncegyüttes táncdarabja zárja azt - mondta Tiszai Zsuzsa, az együttes vezetője szerdán az MTI-nek.

Felidézte, hogy 1953 óta ezernél is többen fordultak meg a táncosok között, generációk nőttel fel a közösségben. Éppen ezért az óvodásoktól az idősebbekig minden korosztály számára szerveznek programokat. Ezek közül kiemelte a debreceni Kossuth téren a vasárnapi Hajdúsokadalom című műsort, amikor egyszerre mintegy négyszáz néptáncos fogja ropni a város központjában. Tiszai Zsuzsa kiemelte: a Kölcse Központban november 29-én fellép Magyarország három Európa-díjas népi együttese: a Hajdú Táncegyüttesen kívül láthatják a budapesti Bartók és a székesfehérvári Alba Regia csoportot.

Nemcsak fogadnak vendégeket, hanem maguk is útra kelnek: Budapesten a néptáncosok szakmai szervezetének éves találkozójára hortobágyi táncokkal készülnek. Az ünnepi héten bemutatják az együttes 60 évét feldolgozó könyvet, de lesz táncház és táncoktatás is.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Életmód

Tevecsikó született a Szegedi Vadasparkban

Tevecsikó született a Szegedi Vadasparkban, a néhány napos állat felcseperedését a látogatók is figyelemmel kísérhetik a kifutóban - közölte az intézmény közösségi oldalán szombaton.

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki: