Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2017. Július 13. 07:24, csütörtök | Sport
Forrás: mti

Egygólos hátrányba került a Honvéd Izraelben a BL-ben

Egygólos hátrányba került a Honvéd Izraelben a BL-ben

A Budapest Honvéd 2-1-re kikapott szerdán az izraeli Hapoel Beer-Seva vendégeként a labdarúgó Bajnokok Ligája-selejtező második fordulójának első mérkőzésén.

Az izraeli csapat már az első félidőben vezetést szerzett, a második elején pedig megduplázta előnyét, de a kispestiek olasz légiósa, Davide Lanzafame a 63. percben szép fejessel szépített.

Az előző szezonban az Európa Ligában a legjobb 32 közé jutott hazaiaknál a magyar válogatott Korhut Mihály végigjátszotta a találkozót.

A visszavágót egy hét múlva zárt kapuk mögött a Bozsik Stadionban rendezik.

Bajnokok Ligája-selejtező, 2. forduló, első mérkőzés:
Hapoel Beer-Seva (izraeli) - Budapest Honvéd 2-1 (1-0)
------------------------------------------------------
Berseba, v.: Andreas Ekberg (svéd)
gólszerzők: Miguel Vitor (35.), Einbinder (52.), illetve Lanzafame (63.)
sárga lap: Tzedek (69.), illetve Lovric (34.), Laczkó (70.)

Hapoel Beer-Seva:
-----------------
Haimov - Bitton, Miguel Vitor, Tzedek, Korhut - Radi (Ghadir, 65.), Ogu, Einbinder - Melikson (Ohana, 81.), Sahar (Barda, 71.), Nwakaeme

Budapest Honvéd:
----------------
Gróf - Ikenne-King, Lovric, Baráth, Laczkó (Bobál D., 73.) - Pölöskei (Danilo, 69.), Kamber, Gazdag - Lanzafame, Eppel, Nagy


Kiegyenlített játékot hozott az első negyedóra. Noha az izraelieknél volt többet a labda, ez helyzetekben nem nyilvánult meg és a Honvéd sem adta fel a támadások lehetőségét, sőt a legveszélyesebb szituációt Davide Lanzafame szabadrúgása jelentette. A huszadik perctől aztán fölénybe került a Hapoel Beer-Seva, de a kispesti védők nagyszerű szereléseket mutattak be fontos pillanatokban, így Grófnak továbbra sem volt komoly dolga. Amikor a Honvéd ismét egyenrangú ellenfele lett riválisának, akkor mégis gólt kapott: egy bal oldali szabadrúgást követően Miguel Vitor fejelt védhetetlenül a kapu jobb oldalába.

A folytatás rosszul indult: a tavaly az Internazionalét kétszer is legyőző izraeliek egy gyönyörű góllal növelték előnyüket, Einbinder sarokkal talált be. A Honvéd ekkor sem roppant össze, sőt Lanzafame nagyszerű fejesével szépített. A hátralévő időben mindkét gárda vezetett ígéretes akciókat, de újabb gól nem született, így a jövő szerdai visszavágó éles küzdelmet ígér.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 21:49, kedd | Sport

Csak századmásodpercekre az első helytől

Gender Tamás Junior 2024. 04. 10-13. között Franciaországban, Champions of the Future (RGMMC) bajnokság keretein belül, Val d\'Argenton-ban a Circuit de karting du Val d\'Argenton-on versenyzett.

2024. Április 16. 10:14, kedd | Sport

Bronzérem az Euro Trophy-n

Beszélgetés a nem kicsit boldog Szabó Bende gokartversenyzővel az Euro Trophy után.

2024. Április 13. 06:00, szombat | Sport

Cseh vezetés a prológ után, László Martinék másodikok

2024. Április 13. 06:00, szombat | Sport

Női kézilabda olimpiai selejtező - Magyarország-Svédország 28-25

A magyar női kézilabda-válogatott 28-25-re legyőzte Svédországot a debreceni olimpiai selejtezőtorna pénteki, második fordulójában, így csak akkor nem szerez kvótát, ha vasárnap öt vagy több góllal kikap Japántól.