Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2012. Január 10. 14:08, kedd | Sport
Forrás: mno.hu

Dzsudzsák elhagyta az Anzsi Mahacskalát!

Dzsudzsák elhagyta az Anzsi Mahacskalát!

Dzsudzsák Balázs magyar rekordot jelentő összegért, 19 millió euróért az Anzsi Mahacskalától a Dinamo Moszkvához szerződött. Utánajártunk, vajon mi állhat a váratlan klubváltás hátterében.

Dzsudzsák Balázs a Premjer Liga hetedik helyén álló, a tavaszi felsőházi rájátszásban érdekelt Anzsitól a harmadik Dinamo Moszkvához szerződött. Dzsudzsák a számára felemásra sikerült őszi szezon után váltott. A balszélső a dagesztáni együttesben hamar megsérült, kulcscsonttörést szenvedett. A meccsek mintegy felén játszott, összesen nyolc találkozón kapott lehetőséget. Átlagban 49 percet töltött a pályán, gólt nem szerzett.

Az orosz szaksajtóban megjelent értesülés alapján, az Anzsi nemrég kinevezett új edzője, Jurij Krasznozsan inkább a Chelsea-ben is megfordult Jurij Zsirkovot favorizálja a bal oldali középpályás posztján. Zsirkov a védekezésben hasznosabb, mint Dzsudzsák, Krazsnozsannak nem a magyar az első számú balszélsőjelöltje. Dzsudzsák aligha férne be az Anzsiba, így a Dinamo Moszkva ajánlata kapóra jött a dagesztáni klubnak és a játékosnak is. Dzsudzsák a Dinamóban a német Kevin Kurányi és az ukrán Andrij Voronin mellett leginkább a támadásokra összpontosíthat. És ha a csapat a tavasszal tartja az őszi formáját, a Dinamóval Bajnokok Ligája-indulást érő helyen végezhet.

Dzsudzsák lesz a Dinamo legdrágább futballistája, őt a 12 millió eurós Kevin Kurányi követi a sorban. A márciusban folytatódó Premjer Liga első tavaszi fordulójában Dzsudzsák volt klubja ellen játszik.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 08:13, csütörtök | Sport

A végén fordított a Fradi, döntőbe jutott a Magyar Kupában

A már bajnok Ferencváros jutott másodikként a labdarúgó MOL Magyar Kupa fináléjába, mivel szerdán hátrányból fordítva 2-1-re legyőzte a másodosztályban éllovas Nyíregyházát, Balmazújvárosban.

2024. Április 25. 08:02, csütörtök | Sport

Második helyen zárt Benyó Máté Nyirádon

A szezonnyitó máriapócsi győzelem után Nyirádon a második helyet szerezte meg a Korda Racing csapatában versenyző Benyó Máté, Kovács Sámuel a dobogó legfelső fokára állhatott.

2024. Április 24. 14:30, szerda | Sport

Veszélyben a feljutás, a Győr azonnali hatállyal menesztette Kuznyecov Szergejt

A labdarúgó Merkantil Bank Ligában harmadik helyen álló ETO FC Győr azonnali hatállyal szerződést bontott Kuznyecov Szergej vezetőedzővel.

2024. Április 24. 07:51, szerda | Sport

MOL Magyar Kupa - A Paks jutott elsőként a döntőbe

A bajnokságban harmadik helyezett Paksi FC jutott elsőként a labdarúgó MOL Magyar Kupa fináléjába, miután kedden hátrányból fordítva 2-1-re legyőzte a vendég Kisvárdát.