Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2012. Február 01. 10:51, szerda | Sport
Forrás: mno.hu/FFT

Dzsudzsák az átigazolási időszak legdrágábbja a világon

Dzsudzsák az átigazolási időszak legdrágábbja a világon

A magyar balszélsőnél többet senkiért nem fizettek Európában a téli transzferidőszakban.

Bár elképzelhető, hogy néhány, utolsó pillanatban született üzletet még nem jelentettek be, és a klub nélküli játékosok továbbra is szabadon igazolhatóak, valamint néhány keleti országban, mint Oroszország, február 24-ig tart a téli átigazolási időszak, Európa legtöbb országában keddről szerdára virradóan lejárt az átigazolási határidő, s immár csaknem teljes bizonyossággal kijelenthető: Dzsudzsák Balázs volt a legdrágább igazolás. Az Anzsi Mahacskala balszélsője 19 millió euróért ment át a Dinamo Moszkvához.

Dzsudzsit a második helyen a chilei Eduardo Vargas követi, akiért 14 millió eurót fizetett az olasz Napoli, és olasz csapathoz ment a harmadik legdrágább téli igazolás, Fredy Guarin is, aki a Portót hagyta el az Inter kedvéért. Őt egyelőre egy millióért vette kölcsön az Inter, de nyáron 11 milliót fizetnek még érte, ha beválik.

A Genkből a Chelsea-be Kevin de Bruyne 12, a Freiburgból Newcastle-be Papiss Demba Cissé 11 millióért ment, az Inter pedig 10 millióért engedte el a PSG-be Thiago Mottát.

Az igazán nagy átigazolások elmaradtak most télen, a Tévez-saga úgy zárult le, hogy nem zárult le, egyelőre marad az argentin a Manchester City-nél, mint ahogy Alexandre Pato is a Milannál.

Az utolsó nap estéjén még befutott néhány meglepő hír: Buzsáky klubja, a Queens Park Rangers megszerezte a Fulhamtől Bobby Zamorát, a Laziótól Djibril Cissét, mindkettőt nagyjából hat millió euróért. Az Everton szerződtette a Glasgow Rangerstől Nikica Jelavicsot hét millióért, a Fulham kölcsönvette Pavel Pogrebnyakot a Stuttgarttól, a Tottenham Louis Sahát az Evertontól. A Tottenhamből szintén kölcsönbe ment vissza az Evertonhoz Steven Pienaar.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 20. 09:46, szombat | Sport

Győzelemmel avatta fel az Alba Arénát a magyar jégkorong-válogatott

A jövő vasárnap kezdődő divízió I/A-világbajnokság előtt álló magyar férfi jégkorong-válogatott 2-1-re legyőzte az elitben szereplő norvég csapatot a székesfehérvári Alba Aréna avató mérkőzésén pénteken.

2024. Április 20. 09:45, szombat | Sport

A Veszprém kilenc góllal nyerte meg a Szeged elleni rangadót

A címvédő Telekom Veszprém házigazdaként 36-27-re legyőzte a Szegedet a férfi kézilabda NB I péntek esti rangadóján.

2024. Április 19. 07:24, péntek | Sport

Bukaresti tenisztorna - Fucsovics legyőzte a második kiemeltet, és negyeddöntős

Fucsovics Márton bravúros győzelemmel bejutott a negyeddöntőbe az 579 ezer euró összdíjazású, bukaresti salakpályás férfi tenisztornán.

2024. Április 17. 17:22, szerda | Sport

Párizs 2024 - Száz nappal a rajt előtt már 150 kvótája van Magyarországnak

Már százötven kvótája van a magyar csapatnak, mely összességében közel kétszáz fős lehet