Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2013. Augusztus 19. 05:15, hétfő | Helyi
Forrás: MTI

Dél-Kínában még mindig a tájfun okozta károktól szenvednek

Dél-Kínában még mindig a tájfun okozta károktól szenvednek

A dél-kínai Kuangtung tartományban 27 ember meghalt, vagy eltűnt a heves esőzések, földcsuszamlások és sárlavinák következtében, a katasztrófavédelem rendkívüli intézkedések meghozataláról döntött vasárnap.

Az idei 11. tájfun a múlt hét közepén érkezett Kuangtung partjaihoz és az eddigi legnagyobb pusztítást végezte a déli régióban, több mint 4 millió embernek okozott kárt. Tizenkilencezer ház dőlt romba, vagy rongálódott meg súlyosan; több mint félmillió embert kellett biztonságosabb helyre költöztetni. A közvetlen anyagi kárt 490 millió jüanra (18 milliárd forint) becsülték.

A legfrissebb jelentések szerint földcsuszamlás következtében Kanton városában szüneteltetik a Kanton-Peking vasútvonalon a vonatközlekedést, ez körülbelül 80 ezer embert érint. Az utazókat figyelmeztették, ne is menjenek az állomásra. Van olyan település, amelynek lakóit elzárták a külvilágtól a napok óta tartó felhőszakadások.


A csütörtök óta tartó esőzések miatt kialakult helyzetben a közép-kínai Hunan tartományban öt ember meghalt, négy eltűntet még keresnek. Öt falu lakóival megszűnt a távközlési összeköttetés, a hozzájuk vezető utak csak részben járhatók.

Északnyugat-Kínában, ahol évtizedek legsúlyosabb áradásai pusztítanak, a hét végén 37-re nőtt a halálos áldozatok száma, Liaoning tartományból 12, Csilinből 14, míg Hejlungcsiangból 11 halottat jelentettek. Utóbbiban, ahol közel 2 millió embert ért kár, az anyagi veszteséget 7,1 milliárd jüanra (261,1 milliárd forint) teszik.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 15:23, csütörtök | Életmód

Látványos csillaghullás várható május első hétvégéjén

Az év egyik legszebb meteorraja, az Éta Aquaridák csillaghullása lesz látható vasárnap hajnalban.

2024. Május 02. 15:22, csütörtök | Belföld

EM: áprilisban is termelési csúcsot döntöttek az ipari naperőművek

Újabb rekordot hozott a múlt hónap utolsó napja a nagyobb méretű napelemes rendszerek termelésében - tette közzé az Energiaügyi Minisztérium (EM) a Facebook-oldalán csütörtökön.

2024. Május 02. 15:21, csütörtök | Belföld

NGM: a kormány üdvözli az üzemanyagárak újabb csökkentését

A kormány üdvözli a Mol bejelentését, miszerint szombattól, azaz 2024. május 4-től újabb 4-4 forinttal csökken a benzin és a gázolaj nagykereskedelmi ára.

2024. Május 02. 09:12, csütörtök | Belföld

Több mint 3000 család igényelt már csok pluszt

Meghaladta a háromezret a csok plusz igénylések száma - mondta a Kulturális és Innovációs Minisztérium (KIM) családokért felelős államtitkára csütörtökön az index.hu-nak adott interjújában.