Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2021. December 07. 13:03, kedd | Kék hírek
Forrás: infovárosok/police.hu

Csőtörés buktatta le a drogtermesztőt

Csőtörés buktatta le a drogtermesztőt

A 30 éves mosonmagyaróvári férfi egy lakást bérelt, ott termesztett marihuánát.

A rendőröket hétfőn 0 óra 19 perckor riasztották egy mosonmagyaróvári társasház II. emeleti lakásához, mivel a katasztrófavédelem munkatársai segítséget kértek az ingatlanba való bejutásukhoz. A kiérkező járőröknek a tűzoltók elmondták, hogy lakossági bejelentés érkezett hozzájuk csőtörésről, aminek kapcsán a helyszínen megállapították, hogy a II. emeleti lakásból folyt le a víz az alatta lévő lakóhoz, illetve az alagsori pincébe. A víz szivárgásának megállítása miatt egy létra segítségével a bukóra nyitva hagyott ablakon át bejutottak az ingatlanba. A hiba kijavítása közben, az egyik szobában egy sátorszerű építményre figyeltek fel, amelyből fény szűrődött ki, illetve ventilátor zúgása is kihallatszott – közölte a rendőrség.

Az elmondottak alapján a rendőrök megtalálták a szobában a kábítószergyanús növényekből álló ültetvényt. Megállapították, hogy ki használja az adott lakást, majd a csőtörés ürügyén hazahívták a bérlőt. Amikor a lakcímre a 30 éves helybéli férfi megérkezett kérdőre vonták. A bérlő azonnal elismerte a bűncselekmény elkövetését, így őt elfogták, és a Mosonmagyaróvári Rendőrkapitányságra előállították.

A nyomozók a feltételezett elkövetőhöz tartozó további két ingatlanban is tartottak kutatást. Ennek során összesen 24 tő kábítószergyanús anyanövényt, 200 gramm már leszüretelt termést, 12 növényi magot, és a drogtermesztéshez szükséges tárgyakat foglaltak le. A férfit kábítószer birtoklásának bűntette miatt gyanúsítottként hallgatták ki. A gyanúsítottal szemben drogtesztet is alkalmaztak, ami THC-ra pozitív értéket mutatott.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 07:51, kedd | Kék hírek

Drogterjesztői hálózatot számolt fel a rendőrség

Drogterjesztői hálózatot számolt fel egy időben, több összehangolt rajtaütéssel a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI), a Terrorelhárítási Központ (TEK) műveleti egysége és a Pest vármegyei rendőrség

2024. Április 15. 14:14, hétfő | Kék hírek

Pillangókéssel szúrta meg, belehalt - Videó

Vádat emeltek az Erzsébet téri halálos késelés ügyében.

2024. Április 12. 14:19, péntek | Kék hírek

Több mint ezer liter alkoholos italt találtak a pénzügyőrök Nagylaknál

Több mint ezer liter alkoholos italt, valamint cigarettát találtak a pénzügyőrök Nagylaknál egy román furgonban - tájékoztatta Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénteken az MTI-t.