Városlista
2021. január 28, csütörtök - Károly,

Hírek

2019. Október 29. 12:40, kedd | Sport

Csomós Mixi: Két bajnoki cím már meglett a Mecsekben

Csomós Mixi: Két bajnoki cím már meglett a Mecsekben

Csomós Mixi és Nagy Attila már a Mecsek Rallye végén háromszoros bajnok lehetett volna, de egy számukra nem éppen ideális átlagidő miatt „csak” két fronton győzedelmeskedtek egyelőre.

Nézzük a dolgok jó oldalát! Mixiék minden bizonnyal Nyíregyházán is örülhetnek majd egy év végi aranyéremnek, ami sohasem rossz elfoglaltság. Csomós Mixivel beszélgettünk.

A mindent eldöntő 2. Nyíregyháza Rallye még hátra van, de komoly tétje volt már a Mecsek Rallye-nak is, mert akár a ti javatokra, akár Szauer Gergőék javára sok minden eldőlhetett volna. Gergőék pedig a Mecsekben a hazai pálya előnyét is élvezték. Hogyan készültetek a Mecsek Rallye-ra?

Minden futamnak óriási a tétje, de ennek különösen nagy volt. Valóban elég szoros volt az állás köztünk és Gergőék között, de ennek ellenére, ha az eddigiektől talán egy kicsit izgatottabban is, de mégis a megszokott módon tudtunk készülődni a pécsi versenyünkre. Összességében az volt feladat, hogy a terveket és azt a taktikát, amit kidolgoztunk, azt fegyelmezetten 100%-ig betartsuk és megvalósítsuk. Ez sikerült, bár - részben - elég hamar módosítani kellett rajtuk.

Gergők teljesen váratlanul, már az első gyorsaságin kiestek. Hogy érintett ez titeket, mit változtatott a taktikátokon és milyen volt a versenyetek?

Erre utaltam az imént. Gergőék kiesése nagyban befolyásolta a mi hétvégénket is. Pécsváradon részben más taktikára álltunk át. A második gyorsaságitól igazából felesleges volt mindent egy lapra feltéve sietnünk, így egy magabiztos tempót választottunk a féktelen száguldás helyet, de figyeltünk arra, hogy ne vigyük túlzásba a spórolást sem. Nagyrészt eldőltek a dolgok. A taktikánkat teljes mértékben betartottuk, nagyjából minden az elképzeléseink szerint alakult, kivéve talán a Gy2-n megállapított átlagidőket, ami gyakorlatilag megfosztott minket a győzelemtől, ennek ellenére hasznos tapasztalatokkal és több fronton győztesként távoztunk a Mecsekből. Ha nincs az a balszerencsés közjáték, akkor már a Mecsek Rallye után bajnoknak mondhattuk volna magunkat a Peugeot kupában is, de emiatt matematikai esélye még maradt az ellenfeleinknek. Kell még szereznünk Nyíregyházán egyetlen pontot ahhoz, hogy valóban elhódíthassuk a Peugeot kupában is a bajnoki serlegeket, remélem azért ezt a feladatot meg tudjuk oldani a Zemplénben. A Peugeot kupában másodikak lettünk, az RC4-es géposztályban, valamint az ORB 2WD kupában bronzérmesek. Utóbbi két géposztályban viszont örülhettünk, mert már a 2. Nyíregyháza Rallye eredményétől függetlenül bajnokok vagyunk. Ha minden a tervek szerint alakul, hamarosan a Peugeot Rally Cup Hungary legnagyobb trófeájával kiegészíthetjük a sort, és ha az is a miénk lesz, akkor tökéletes évet zárhatunk.

Nyíregyházán, és a zempléni gyorsaságikon a tájban fogtok gyönyörködni, az egy ponttért fogtok kocsikázni, vagy keményen rápattantok a gázra és bajnokhoz méltó módon, futamgyőzelemmel akartok ünnepelni?

Neveztünk az ERC mezőnyébe is, úgyhogy szó sem lehet lazsálásról, mert az európai porondon is szeretnénk tisztességgel helyt állni. Minden részét nem ismerem a gyorsaságiknak, hiába lesz nekem hazai pálya a Zemplén. Kétélű a helyzet, mert a pontgyűjtés is fontos lesz, az kell a Peugeot kupa elsőségéhez, de sietni is akarunk. A bevált receptet alkalmazzuk, ugyanúgy fogunk készülni az évzáró versenyre is, mint a többire, mert szeretnénk egy olyan eredménnyel zárni a 2019-es évet, amire évek multán is büszkék lehetünk.
Köszönjük együttműködő partnereinknek:

East Motorsport Kft, Balázs- Diák Kft, ZÉG Kft, Toptimber- Road Kft, Vári- Vill Kft, Orbitex Kft, Mika Gábor e.v., Alu Casting Support Kft, Tau- Trade Bt, Heda- Sped Kft, A-G Trans Kft, Alinea- B Bt, Bon Copy Kft, Sárospatak Város Önkormányzata, Tiger Tools Kft, Gorzo Hungary Kft, RSZ- Kő Kft.

Rallye2.hu – Salánki Gábor

Ezek érdekelhetnek még

2021. Január 26. 05:12, kedd | Sport

Demanding special stages of the WRC in Croatia are a real challenge for the best rally drivers

One of the most attractive competitions in the world takes place April 22 to 25, 2021.

2021. Január 04. 12:04, hétfő | Sport

Tamás Gyula és a 2020-as rallysport

Idén hat autóversenyen láthattuk Tamás Gyula raliversenyzőt.

2020. December 31. 18:00, csütörtök | Sport

Juhász Csabi a Szilveszteri Kakucs Ring Kupán

Szilveszter Kakucs Ring Kupa - 2020.12.28. - Kakucs Ring - Juhász Csaba - Juhász Média Kft - Renault Clio R3.

2020. December 31. 14:07, csütörtök | Sport

Csak egy kör adatott meg

Bencs Gábor Juhász Csabi alkalmi navigátora most visszaült eredeti helyére az öccse, Zoltán mellé.