Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2021. Szeptember 27. 05:00, hétfő | Belföld
Forrás: mti - illusztráció: pixabay

Csapadékosra fordul az idő és mérséklődik a meleg

Csapadékosra fordul az idő és mérséklődik a meleg

Zivatarokkal, sok esővel indul a hét, ezzel együtt a meleg is mérséklődik. A hét második felében a maximumok már többfelé 20, a minimumok pedig 5 Celsius-fok alatt alakulnak

- derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzéséből.

Hétfőn a legalacsonyabb hőmérséklet 7 és 15 fok között alakul. A legmagasabb hőmérséklet 19 és 28 fok között várható, délkeleten, keleten lesz a legmelegebb. Napsütés már csak az északkeleti tájakon várható, máshol sok lesz a felhő. Délelőtt főként az északi és középső tájakon, később már délebbre is várhatók záporok, zivatarok. A Dunántúlon kisebb körzetekben jelentős mennyiségű eső is hullhat - írta a meteorológiai szolgálat, hozzátéve: a csapadék pontos térbeli eloszlása azonban még bizonytalan.

Veszélyjelzésükben hétfőre a zivatar és a felhőszakadás veszélye miatt is - Borsod-Abaúj-Zemplén, Szabolcs-Szatmár-Bereg és Hajdú-Bihar megye kivételével - az egész országra kiadták az elsőfokú figyelmeztetést.

Kedd hajnalban pára-, illetve ködfoltok képződhetnek. Napközben hosszabb-rövidebb napos időszakok is várhatók. A nap első felében szórványosan, második felében már csak helyenként valószínű eső, zápor, néhol zivatar. A Nyugat-Dunántúlon megélénkül, helyenként, illetve zivatar térségében megerősödik a szél is. Hajnalban 7-16, délután 21-26 fokot mérhetnek.

Szerdán hajnalban is lehetnek pára-, illetve ködfoltok. Napközben a több, kevesebb napsütés mellett szórványosan fordul elő eső, zápor, néhol zivatar. A késő délutáni, esti óráktól a Dunántúlon már többfelé hullhat csapadék. A minimumértékek 5 és 14, a maximumok 19 és 24 fok között alakulnak.

Csütörtökön Dunántúlon már délelőtt határozottabban csökkenhet a felhőzet, másutt, főleg a Tiszántúlon estig még közepesen, vagy erősen felhős maradhat az ég. A szakadozottabbá váló csapadékzóna napközben egyre keletebbre helyeződik. Sokfelé megélénkül, a Dunántúlon helyenként megerősödik a szél. A leghidegebb órákban 4-14 fok lesz, míg napközben 14-21 fokig melegszik a levegő.

Pénteken, október elsején hajnalban is kialakulhatnak pára-, ködfoltok, napközben helyenként előfordulhat záporeső. Hajnalban 2-13, a délutáni órákban 17-22 fok várható.

Szombaton és vasárnap hajnalban is lehetnek pára-, ködfoltok. Száraz, napos idő várható, csapadék nélkül. Az Észak-Dunántúlon ugyanakkor időnként megerősödhet a szél. A legalacsonyabb hőmérséklet szombaton 3-12, vasárnap 2-10 fok között valószínű. A csúcsértékek mindkét nap 17 és 22 fok között alakulnak - olvasható az előrejelzésben.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.