Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2013. Szeptember 13. 09:40, péntek | Helyi
Forrás: MTI

Budapesti méz is van!

Budapesti méz is van!

Városiméz-kóstolással, előadásokkal, tárlatvezetésekkel, kertmozival és A méhek világa című Oscar-díjra jelölt film vetítésével várja a vendégeket szombaton a Közösségi Méz Projekt.

Szeptember végéig látható a Műcsarnok hátsó teraszán az Új Múzeum Méheknek című kiállítás, amelyhez kapcsolódóan szeptember 14-én több programot is tartanak - közölték a szervezők az MTI-vel.

A Klauzál téri Lumen Zöldség és Közösségi Szolgáltatóban 11 és 14 óra között táblát avatnak a Based on Pig (BoP) csoport tagjai, akik a város étkezési kultúráját művészeti kutatási módszerekkel vizsgálják. A táblaavatás után a vendégek találkozhatnak a méheket gondozó méhészcsoport tagjaival, és megkóstolhatják Budapest első városi mézét is.

A szombat délutáni programokat a Műcsarnok hátsó teraszán tartják: az Új Múzeum Méheknek kiállításaira 16 és 18 óra között félóránként indulnak tárlatvezetések a méhészcsoport tagjaival, kora este pedig kertmozira invitálják az érdeklődőket, ahol A méhek világa című filmet vetítik.
Az Oscar-jelölt és a Berlini Nemzetközi Filmfesztiválon több díjjal kitüntetett Markus Imhoof nagyszabású természetfilmje a méhek életét és az emberek mindennapjaira gyakorolt hatását mutatja be.
A német finger művészcsoport két tagja, Florian Haas és Andreas Wolf ötlete nyomán július elején a Műcsarnok háta mögött három kaptárt állítottak fel, amelyekben három méhcsalád él és gyűjti a mézet. A kaptárok tetején nyílt meg az Új Múzeum Méheknek tárlat, amelynek termeibe a méhek berepülhetnek, az emberek pedig kívülről ismerkedhetnek meg a rovarok életével.

Az Új Múzeum Méheknek szeptember 30-ig látogatható minden héten, csütörtöktől vasárnapig 14 és 18 óra között. Az érdeklődőket hetente kétszer, csütörtökön és szombatonként magyar és idegen nyelvű tárlatvezetésekkel, valamint további programokkal várják. A tárlatvezetésekre a korlátozott létszám miatt előzetes bejelentkezés ajánlott.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 16:18, péntek | Sport

Kovács Ádám vezeti a Histo Cup-ban az éves bajnokságot!

Beszélgetés a Formula autók világába nemrég csöppent Kovács Ádámmal.

2024. Április 26. 15:19, péntek | Sport

Valencia után Gender Tamás Junior ismét pályára hajt az Európa-bajnokság második fordulójában, amelynek ezúttal a franciaországi Val

A spanyol szezonnyitó nehézségei után nagy reményekkel vág neki a folytatásnak a fiatal feltörekvő tehetség,

2024. Április 26. 13:53, péntek | Életmód

A munkabér az elsődleges munkahelyválasztási szempont Magyarországon

A munkahelyválasztásnál a magyar munkavállalók számára 2024-ben is a vonzó munkabér és juttatási csomag az elsődleges, ezt követi a munkahelyi légkör és a munkaadó pénzügyi stabilitása, ahol nem kell tartani a leépítéstől

2024. Április 26. 13:52, péntek | Belföld

Folytatja a terjeszkedést az OTP

Az OTP Bank tavaly minden korábbi eredményét felülmúlta, a megkezdett építkezést és terjeszkedést a következő években is folytatja - mondta pénteken Budapesten, a társaság éves közgyűlésén az OTP Bank elnök-vezérigazgatója.