Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2013. Október 28. 09:16, hétfő | Külföld
Forrás: MTI

Brit vihar - Súlyos fennakadások a közlekedésben

Brit vihar - Súlyos fennakadások a közlekedésben

Súlyos fennakadásokat okozott Nagy-Britannia déli harmadában az utóbbi évek legnagyobb vihara, amely hétfő reggel elérte Londont is.

A brit meteorológia beszámolója szerint az eddigi legerősebb, 159 kilométer/órás széllökést a dél-angliai partok előtt fekvő Wight-szigeten mérték, de a többi országrészben, köztük Londonban is 90-110 kilométeres sebességű szélvihar volt reggel.
A legnagyobb brit repülőtéren, a London nyugati határában fekvő Heathrow-n 130 járatot töröltek - ez a teljes napi járatszám 10 százaléka -, és reggel egy ideig szüneteltek a leszállások. A légikikötő járatinformációja a British Airways három budapesti járatának mindegyikét indulásra jelölte ugyanakkor hétfő reggel.
A vihar a délkeleti Sussex megye partjairól a tengerbe sodort egy 14 éves fiút, akinek keresése az ítéletidőben lehetetlenné vált.
A vasútközlekedés Anglia déli felében gyakorlatilag leállt, így több százezren várhatóan nem tudnak eljutni munkahelyükre hétfőn.
London öt nagy nemzetközi repülőtere közül négyet - Heathrow, Gatwick, Stansted, Luton - hétfő reggel nem lehetett vonattal megközelíteni, mert a vasúttársaságok nem indították el a szerelvényeket a pályára hordott törmelék és a kidőlt fák miatt. A londoni városhatáron belül fekvő ötödik repülőtér, a City metróval és busszal elérhető volt, de ennek a légikikötőnek a forgalmában is fennakadások voltak.
Wales és Dél-Anglia között megszűnt a közvetlen közúti összeköttetés, mivel a Severn határfolyón átívelő mindkét autópályahidat lezárták.
A déli országrészben hétfőn hétezer háztartás maradt áram nélkül.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Külföld

Joe Biden aláírta az Ukrajna hatvanmilliárd dolláros biztonsági támogatásáról szóló törvényt

Joe Biden elnök aláírta és ezzel hatályba léptette a 95 milliárd dollárról szóló törvénycsomagot, amely a többi között Ukrajna és Izrael számára tartalmaz forrásokat.

2024. Április 24. 14:29, szerda | Külföld

Kínában tárgyal Szijjártó Péter

A világ súlyos biztonsági kihívásokkal néz szembe, immár több mint két éve tombol az ukrajnai háború, ezért fontos lenne felerősíteni azok hangját, akik a mielőbbi béke pártján állnak

2024. Április 20. 09:44, szombat | Külföld

Megérkeztek az erdélyi Aranyosgyéresre a Norvégiából beszerzett első F-16-os harci repülők

Megérkezett az erdélyi Aranyosgyéresre (Campia Turzii) az első három, Norvégiától beszerzett F-16-os harci repülő - közölte pénteken a román védelmi minisztérium (MAPN).