Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2013. November 01. 05:47, péntek | Helyi
Forrás: MTI

Brit Kereskedelmi Központ nyílik Budapesten

Brit Kereskedelmi Központ nyílik Budapesten

Brit Kereskedelmi Központot hoz létre Budapesten a brit nagykövetség, a brit kormány Export- és Befektetés-ösztönzési Irodája (UKTI) és a Magyarországi Brit Kereskedelmi Kamara (BCCH).

Az új intézmény célja, hogy tovább erősítse a kétoldalú kereskedelmi kapcsolatokat az Egyesült Királyság és Magyarország között, valamint növelje a brit kis- és középvállalatok exportját Magyarországra.

Jonathan Knott budapesti brit nagykövet a központ létrehozásával kapcsolatban csütörtökön az MTI-nek elmondta: a központ minden brit kkv számára első kézből ad majd tájékoztatást Magyarország és a régió üzleti lehetőségeiről, a szolgáltatásai között szerepel majd egyebek között a piackutatás, személyes találkozók szervezése piaci szereplőkkel, illetve rendezvények szervezése is.

Kiemelte: a Brit Kereskedelmi Központ 2014 márciusában kezdi meg működését a Magyarországi Brit Kereskedelmi Kamara és a budapesti brit nagykövetség közös intézményeként. Jonathan Knott elmondta: sok kiaknázatlan lehetőség rejlik még a brit-magyar üzleti együttműködésben. Aláhúzta: napjainkban mintegy ötezer brit kis- és közepes cégnek van üzleti, kereskedelmi kapcsolata Magyarországgal, a következő években számukat mintegy tízezerre szeretné növelni a budapesti brit nagykövetség, ha a lehetőségeket feltárják, akkor a magyar és brit cégek között létrejövő új üzleti kapcsolatok nagyságrendje elérheti a több milliárd forintot.


Rámutatott: erre remek lehetőséget kínál az új Brit Kereskedelmi Központ, amelynek jelentős szerepe lesz a Magyarországra irányuló brit export növelésében is.

"A brit kormány és a budapesti brit nagykövetség teljes támogatását élvező intézmény lehetővé teszi majd, hogy a brit és magyar kkv-k megtalálják egymást, üzletet kössenek és kölcsönösen gyarapodjanak" - fűzte hozzá. Elmondta: a bit kormány világszerte hoz létre hasonló központokat, támogatva a helyi kkv-k és brit partnereik együttműködését, növelve a brit exportot a világ különböző országaiba. Többek között Kínában, Romániában és Lengyelországban már működik Brit Kereskedelmi Központ.

Tóth Vazul, a Magyarországi Brit Kereskedelmi Kamara elnöke elmondta: a kamara bizakodva tekint a brit nagykövetséggel és az UKTI-val való együttműködésre a központ létrehozásában. "Több mint húsz éves tapasztalattal rendelkezünk a brit és magyar cégek hatékony támogatásában, ezért elsődleges feladatunk lesz kézzelfogható eredményeket felmutatni 2015-re. Meggyőződésünk, hogy a központ létrehozása jótékony hatással lesz Magyarország versenyképességére a régióban" - emelte ki a kamarai elnök.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 12:16, szombat | PR

Az év felelős foglalkoztatója a Jánosik Kft.

Év felelős foglalkoztatója díjat nyert a Jánosik és Társai Kft. a nagyvállalati kategóriában.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Életmód

Erdősítés: Cél, hogy 2030-ra az ország területének 27 százaléka legyen erdős terület

A kormány célja, hogy 2030-ra az ország területének 27 százaléka erdővel, fával borított terület legyen - hangsúlyozta az Agrárminisztérium (AM) parlamenti államtitkára pénteken a Csongrád-Csanád vármegyei Dócon.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Kék hírek

Székkel támadt tanárára egy diák, vádat emeltek ellene

A 9. osztályos tanulók a tanórán székkel támadt tanárára az egyik szolnoki iskolában - tudatta a főügyészség helyettes sajtószóvivője pénteken közleményben az MTI-vel.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Mentőautó ütközött Budapesten, többen megsérültek

Mentőautó ütközött össze egy személyautóval Budapesten a Nagykörúton, a Király utcánál péntek este, a karambolban többen megsérültek.