Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2013. Július 17. 09:19, szerda | Belföld
Forrás: MTI

Bomba Budán - Forgalomkorlátozások várhatók az I. kerületben

Bomba Budán - Forgalomkorlátozások várhatók az I. kerületben

Több busz és villamos forgalmát is korlátozhatják szerdán reggel a főváros I. kerületében, ahol kedden egy 50 kilogrammos, második világháborús légibombát találtak - tájékoztatta a BKK fődiszpécsere az MTI-t.

A közlekedési társaság, a tűzszerészek és a rendőrség képviselői szerda reggel egyeztetnek a szükséges korlátozásokról, amely a 16-os és 86-os buszok, valamint a 19-es és 41-es villamosok forgalmát érintheti - tette hozzá a fődiszpécser.
Az I. kerületi Pala utcában találták a II. világháborús bombát, emiatt szerda reggel mintegy 80 házból kell elhagyniuk otthonukat a lakóknak, továbbá két szállodát, a Francia Intézetet és egy művelődési házat is kiürítenek - közölte Várkonyi Melinda, az MH Honvéd Tűzszerész és Hadihajós ezred kommunikációs tisztje kedd este az MTI-vel.
A főhadnagy ismertette: a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság és a rendőrség munkatársai szerda reggel 8 órakor kezdik meg az épületek kiürítését, mivel nem lehet megállapítani, hogy a légibombában van-e gyújtószerkezet.
A második világháborús bombát kertépítési munkálatok közben találtak a Pala utca 8. szám alatti, 11 lakásos társasház udvarán, az éjszaka folyamán a rendőrség biztosította a helyszínt.
A kedd esti tájékoztatás szerint a kiürítés a Clark Ádám tér-Bem rakpart-Corvin tér-várfal által határolt területet érinti, mintegy 80 házat, összesen 1500-1600 embert az előzetes becslések szerint.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Ásványolaj szövetség: a középmezőnyben vannak a magyarországi üzemanyagárak a környező országok között

Európai uniós összehasonlításban a magyarországi benzinárak a 18., a dízelárak a 12. helyen állnak, a környező hat országgal összehasonlítva pedig továbbra is a középmezőnyben van Magyarország

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Szalay-Bobrovniczky Kristóf: azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk

Azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk, van mit megvédenünk: van családunk, hazánk, otthonunk, nemzetünk

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Mentőautó ütközött Budapesten, többen megsérültek

Mentőautó ütközött össze egy személyautóval Budapesten a Nagykörúton, a Király utcánál péntek este, a karambolban többen megsérültek.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Működő gyermekvédelem létrehozását követelte demonstráción Magyar Péter

Működő, a gyermekeket valóban védő gyermekvédelmi rendszer kialakítását követelte Magyar Péter, a volt igazságügyi miniszter volt férje a Belügyminisztérium épülete előtt megtartott demonstráción, pénteken Budapesten.