Városlista
2020. augusztus 12, szerda - Klára

Hírek

2020. Április 25. 14:11, szombat | Életmód
Forrás: infovárosok

Böjte Csaba: A megtisztulás időszakát éljük!

Böjte Csaba: A megtisztulás időszakát éljük!

A ferences rendi szerzetes arra ösztönzi az embereket, hogy ebben a kialakult helyzetben a pánikolás helyett a lelki épülésre összpontosítsunk.

Úgy véli, hogy noha a koronavírus sok mindent elvett tőlünk, de ne hagyjuk, hogy elrontsa az ünnepeinket és a mindennapjainkat, lássuk meg a benne rejlő pozitív hatását. Csaba Testvér minden nap magyar idő szerint 12.00-tól az interneten keresztül Keresztény Tanösvény című online hittanórára invitálja az érdeklődőket, hogy együtt imádkozva, erőt és hitet kérjünk Jézustól!

Böjte Csaba egy szemléletes hasonlattal él a járványt illetően: az autóban, ha a műszerfalon feltűnik a piros lámpa, akkor a bölcs sofőr nem haragszik arra a kis jelző fényre, hanem megkeresi, és elhárítja a rendszerben lévő hibát.

- A jelenlegi krízis csak a jéghegy csúcsa - mondják a tudósok, és ha ez a hullám le is cseng, de ha mi, - mintha mi sem történt volna - száguldunk tovább, akkor valószínű, hogy a mainál súlyosabb problémák fognak történni világunkkal! A betegség tüneteit eltüntethetjük, de ha a problémáink gyökereit nem oldjuk meg, akkor a gyógyulásunk nem lesz tartós - kezdte Csaba Testvér, majd rátért az anyagias világunk negatív következményeire.

- Igazából a Teremtett világgal való viszonyunk beteg! Végtelen gőgösségünkben azt gondoljuk, hogy értünk kel fel a Nap, és hogy mindannyiunknak joga van úgy élni, mint annak idején a napkirálynak, lehetőleg becsületes munka nélkül, mert nekünk minden kijár! Kizsákmányoljuk, és letapossuk a világunkat, és egymást is könyörtelenül a profit miatt! Lakásaink lassan múzeumokká válnak, annyi felesleges dolgot felhalmozunk. Ez az időszak érzékelteti számunkra, hogy a tárgyak helyett az ember a lényeges. Sokunknak az eszközök - gondolok itt a pénzre, a házra, az autóra - sokkal fontosabbá váltak mint a szeretteik, a családjuk. Magyar statisztika szerint az emberek átlagosan naponta 7 percet beszélnek a gyermekeikkel. Ilyenkor felmerül a kérdés, hogy vajon mennyit beszélnek a Jóistennel, a feleségükkel, a férjükkel?! Észre kell vennünk, hogyha egy ajtó becsukódik, mennyi sok más ajtó kinyílik. Türelem, hűség, kitartás, remény - olyan erények, melyekre most e bezárt világunkban nagy szükségünk van! Ezek a létfontosságú belső értékek olyan pótolhatatlan erők, amiket üzletben nem lehet megvenni, amelyeket csak Istentől és az Ő szentjeitől tanulhatunk meg! Ezért is hívok mindenkit nagy szeretettel minden nap magyar idő szerint 12.00-tól az interneten keresztül Keresztény Tanösvény című online hittanóránkra, hogy együtt imádkozva bátorságot, hitet kérjünk Mesterünktől, Jézustól!

Az erdélyi szerzetes látja, hogy nem is olyan könnyű egy légtérbe összezárva lenni szeretteinkkel.

- Vannak, akik az elfuserált mézesheteket pótolják be, de sajnos arra is van példa, hogy a családtagok sportot űznek abból, hogy egymást kikészítsék idegileg. A karantén - tetszik, nem tetszik - megmutatja azt, hogy igazából kik is vagyunk valójában. De ez ne okozzon bennünk szomorúságot, hiszen ez olyan mint egy orvosi átvilágítás, ha tudjuk, hogy mivel van a baj, akkor azon tudunk is változtatni! A megtisztulás időszakát éljük! Ez a jelenlegi helyzet az épülés, szépülés időszaka. Ebben az elszegényedett világunkban az értékek sokkal jobban felcsillannak.

További információ: https://www.facebook.com/MagnificatRo

Fotók: Török Brigi

Címkék: böjte csaba

Ezek érdekelhetnek még

2020. Augusztus 11. 18:08, kedd | Életmód

Többet szánnak az idén az iskolakezdésre a családok

Az idén gyermekenként átlagosan 33 ezer 560 forintot terveznek elkölteni a szülők az iskolakezdésre, míg tavaly ez az összeg átlagosan 15 ezer és 25 ezer forint között mozgott

2020. Augusztus 08. 08:12, szombat | Életmód

Elhanyagolható hatása van a kijárási korlátozásoknak a globális hőmérsékletre

Kevés hatással van a klímaváltozásra a légszennyezés csökkenése és az üvegházhatású gázok kibocsátásnak drámai visszaesése,

2020. Augusztus 06. 07:17, csütörtök | Életmód

Az egészségi állapotot is figyelembe kell venni az elhízottság megállapításánál

Az új kanadai irányelvek szerint nemcsak a testsúlyt, hanem az egészségi állapotot is figyelembe kell vennie az orvosnak, mielőtt a pácienst elhízottnak ítéli - számolt be róla a BBC hírportálja.

2020. Augusztus 05. 14:04, szerda | Életmód

Az erőkifejtés vagy testmozgás miatt kapnak hőgutát a kutyák az esetek háromnegyedében

Az erőkifejtés vagy testmozgás, amely lehet akár a gazdival közös séta, játék vagy futás is, a felelős a potenciálisan halálos kimenetelű hőguta kialakulásáért a kutyáknál az esetek 74 százalékában