Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2019. Szeptember 09. 16:08, hétfő | Belföld
Forrás: mti - illusztráció: pixabay

Biztosított az iskolai tej- és gyümölcsprogram az idei tanévre is

Biztosított az iskolai tej- és gyümölcsprogram az idei tanévre is

Ebben a tanévben is biztosított az iskolai tej- és gyümölcsprogram - közölte az Agrárminisztérium mezőgazdaságért felelős államtitkára hétfőn Budapesten, sajtótájékoztatón.

Feldman Zsolt kiemelte, az egészséges táplálkozás alapja a friss zöldségek, gyümölcsök és a különböző tejtermékek bevitele, ezért működtetik már 2010 óta a programot.

A részletekről szólva elmondta, a kínálati palettán hétféle gyümölcs és négyféle zöldség szerepel, valamint 100 százalékos ivólevekből választhatnak az iskolák a program keretében. Ez 52 millió adag terméket jelent, és 3,15 milliárd forintot fordít erre a kormány, a termékeket 37 beszállító biztosítja - közölte Feldman Zsolt.

Az iskolatej-programban 12,8 millió liter tejet vagy azzal egyenértékű tejterméket tudnak a gyerekeknek biztosítani ebben a tanévben, erre 4,66 milliárd forintot költ a kormány.

Maruzsa Zoltán köznevelésért felelős államtitkár arról beszélt, hogy a program sikeres, a gyümölcsprogramban 2309 általános iskola 536 ezer tanulója, a tejprogramban pedig 2678 iskola 435 ezer diákja vesz részt.

Kitért arra, hogy a kormány az elmúlt években nagy figyelmet fordított a gyermekétkeztetésre, amelynek forrásait évről évre növelte, de az iskolai tej- és gyümölcsprogramban is egyre több iskola vesz részt.

Hangsúlyozta, a kormány elkötelezett a program folytatásában, bővítésében.

Címkék: gyümölcs, iskola, tanév, tej

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.