Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2011. November 06. 07:17, vasárnap | Belföld
Forrás: OrientPress

Bezár a pécsi vidámpark

Bezár a pécsi vidámpark

Ötven év után bezár a pécsi vidámpark. Az önkormányzat abban reménykedik, hamarosan újjáéledhet a létesítmény. A pécsi alpolgármester már egyeztetett egy pályázatról helyi szakemberekkel - tudatta a közrádió.

Ötven év után megszűnik a pécsi vidámpark. A mecseki szórakozóhelyet 1961. augusztus 20-án adták át, a játékokat akkor egy-két forintért lehetett igénybe venni. A pécsi vidámpark és a szintén a hatvanas években épült közeli állatkert között úttörővasút vitte a kirándulókat.

A vidámparkot a 2000-es évek elején már rövid időre bezárták állapotának romlása miatt, majd az üzemeltetést Sodin Péter cége vállalta fel, aki korábban Budapesten a gyerek vidámparkot bérelte, ami a cirkusz és a nagy vidámpark között van. Egy főpolgármesteri döntés után azonban a két fővárosi vidámparkot egybeolvasztották, a vállalkozó játékai pedig ott maradtak kihasználatlanul. Sodin Péter ezek után találta meg a pécsi szórakozóhelyet, ami épp akkor zárt be. A cégvezető úgy gondolta, érdemes megpróbálni játékaival újraindítani a mecseki vidámparkot.

Most, hogy újra bezár a vidámpark, rengeteg látogató kereste fel az intézményt, akik általában sajnálkozva beszéltek a megszűnésről. Sodin Péter ennek kapcsán elmondta, csak azt nem érti, hogy ez a sok ember miért nem jött addig, amíg a szórakozóhely nyitva volt, miközben a játékok megfelelő állapotban voltak. Ennél is jobban zavarja a vállalkozót, hogy eddig egyetlen polgármester sem ült le vele, hogy megbeszéljék, miként biztosítható a vidámpark jövője.

A Kossuth Rádió próbálta a pécsi városháza véleményét is megtudni, de onnan egyelőre nem érkezett válasz. Néhány hete a város fideszes alpolgármestere, Nagy Csaba azt nyilatkozta a baranyai napilapnak, hogy bár egyelőre nincs döntés a folytatásról, bizakodnak abban, hogy a közel jövőben uniós pályázatok jelennek meg a múlt évszázad értékeinek megvédésére, és ebből lehet majd pénzt szerezni a létesítmény retró parkként való újraélesztésére.

OrientPress Hírügynökség

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 13:10, kedd | Belföld

Egykori egyetemének ajánlotta fel Nobel-díjának másolatát Karikó Katalin

Egykori alma materének, a Szegedi Tudományegyetemnek (SZTE) ajánlotta fel Nobel-díjának másolatát, valamint az elismeréssel járó összeget Karikó Katalin.

2024. Április 16. 07:54, kedd | Belföld

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél: a tárgyalódelegációk közötti egyhetes együttműködés után a szakszervezet hétfői bizalmi értekezlete elfogadta a mukaadóval közösen kidolgozott ajánlatot.

2024. Április 16. 07:53, kedd | Belföld

Szijjártó Péter büszkeségének adott hangot a demokrácia magyarországi helyzete kapcsán

Amennyiben a magyar lakosság nem lenne elégedett a kormánnyal, akkor nem nyerték volna kétharmados többséggel az utóbbi négy választást - mondta.

2024. Április 16. 07:48, kedd | Belföld

A Fidesz a valaha volt legerősebb EP-kampányra készül

A Fidesz a valaha volt legerősebb európai parlamenti (EP) kampányra készül, mert a június 9-ei választás tétje óriási: háború vagy béke, erről kell dönteni