Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2013. Június 13. 10:21, csütörtök | Helyi
Forrás: mti

Béres Ilona és Martincsevics György Kispest új Díszpolgára

Béres Ilona és Martincsevics György Kispest új Díszpolgára

Béres Ilona és Martincsevics György kapott díszpolgári címet 2013-ban. Tízen Kispestért Díjat.

Gajda Péter polgármester köszöntőjében idézte fel Kispest múltját, történetének szép pillanatait. Külön szólt az alapító atyákról, és azokról, akik az első időkben tettek sokat a településért.

A polgármester Tarnai Richárd országgyűlési képviselővel együtt adta át a Kispest Díszpolgára címmel járó, a kerület címerének rajzolatával díszített arany emlékgyűrűt és kitűzőt Béres Ilona színművésznőnek és Martincsevics György nyugalmazott alpolgármesternek.

Példaértékű embersége és a kerülethez kötődő munkássága elismeréseként Kispestért Díjat vehetett át Dodog Sándorné, a Polgármesteri Hivatal Pénzügyi és Gazdasági Irodájának főmunkatársa, Hir Ferenc nyugdíjas pedagógus, Horváth Elek, a Bolyai János Általános Iskola tanára, Horváth Gyöngyi, a Kós Károly Általános Iskola tanítója, Matusekné Kohut Anikó, a Pannónia Általános Iskola tanára, Nagy Sándor, a Kispesti uszoda úszásoktatója és igazgató-helyettese, Opoczki Istvánné, a Hársfa Óvoda vezetője, Somogyvári Rudolf pedagógus, a Wekerlei Társaskör Egyesület elnökségi tagja, Swiderski Lászlóné, a Móra Ferenc Általános Iskola és Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény nyugdíjas pedagógusa, a Pedagógus Szakszervezet kispesti titkára és Zelena Noémi a Móra Ferenc Általános Iskola és Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény gyógypedagógusa.

Dicsérő Oklevelet kapott Besenyi Pálné, a Mese-Vár Óvoda gazdasági ügyintézője, Bódis Gyuláné, a Polgármesteri Hivatal Jegyzői Kabinet Irodája védelmi referense, Bodrogi Judit, a Pannónia Általános Iskola pedagógusa, Erdődy Domokos, a Vass Lajos Általános Iskola gondnoka, Herceg Gézáné, a Segítő Kéz Kispesti Gondozó Szolgálat - Zöld Diófa Gondozási Központ nővére, Lőrincziné Pergel Katalin, a VAMÜSZ nyugdíjas jogi előkészítő munkatársa, Mráz Istvánné, az Eötvös József Általános Iskola igazgatóhelyettese, Nagy Endre, a Polgármesteri Hivatal Polgármesteri Kabinet Irodája kommunikációs szakreferense, Nagy Viktória, a Polgármesteri Hivatal Jegyzői Kabinet Irodája minőségügyi referense, Schuszter Zoltánné, a Kispesti Egészségügyi Intézet laboratóriuma csoportvezető asszisztense, Szabados Kálmánné, a Tarka-Barka Óvoda óvodapedagógusa, Szántai Sándor, a Polgármesteri Hivatal Polgármesteri Kabinet Irodája informatikusa, Szeifert Ferencné, a Polgármesteri Hivatal Szociális és Gyermekvédelmi Irodája vezetője, Torma Katalin, a Polgármesteri Hivatal Hatósági Irodája anyakönyvvezetője, Vadon Etelka, a Polgármesteri Hivatal Társadalmi Kapcsolatok Irodája vezetője és Vajda Emese, a Kispesti Családsegítő Szolgálat és Gyermekjóléti Központ gazdasági és pályázati munkatársa. A kitüntetettek az elmúlt években, évtizedekben munkájukkal bizonyították elhivatottságukat, és hozzájárultak szűkebb közösségük megbecsüléséhez, Kispest fejlődéséhez.

Nyolc pedagógust is díjazott az önkormányzat. Kispest Gyermekeiért Elismerő Oklevélben részesült Koncsikné Nagy Csuti Tünde, a Mézeskalács Óvoda óvodapedagógusa és Szőke Éva, a Százszorszép Óvoda óvodapedagógusa. Elismerő Oklevelet kapott kiemelkedő pedagógiai tevékenységért Gellért Judit, a Napraforgó Óvoda fejlesztőpedagógusa és Marczisákné Gödöllei Gyöngyi, a Kispesti Alapfokú Művészetoktatási Intézmény zongoratanára. Együttnevelő Pedagógus elismerő oklevelet vehetett át Eöry Márta, a Puskás Ferenc Általános Iskola pedagógusa és Süveges Krisztina, az Ady Endre Általános Iskola alsós nevelője. Polgármesteri Dicsérő Oklevél kiemelkedő pedagógiai tevékenységért elismerést kapott Horváthné Farkas Ildikó, a Gábor Áron Általános Iskola tanára és Klauserné Fehér Mária, az Erkel Ferenc Általános Iskola pedagógusa.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 06:49, péntek | Sport

Egygólos előnyben a Veszprém a negyeddöntőben

A Telekom Veszprém házigazdaként csak egyszer vezetett, mégis 32-31-re legyőzte a dán Aalborgot a férfi kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjének csütörtöki, első mérkőzésén.

2024. Április 26. 06:47, péntek | Belföld

432 forint osztalékot fizet a Richter részvényenként

Megszavazta a Richter Gedeon Nyrt. csütörtökre összehívott éves közgyűlése az igazgatóság osztalékfizetési javaslatát - olvasható a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján csütörtökön közzétett közgyűlési határozatokban.

2024. Április 26. 06:46, péntek | Belföld

Az agrárminiszter szeretné betiltani a szalmabálák erőművi értékesítését

Nagy István, az Aranyeső Kft. tárolói beruházásának átadóünnepségén, a Somogy vármegyei Kapolypusztán azt mondta, a talaj csökkent humusztartalma miatt minden szervesanyagra szükség van.

2024. Április 26. 06:45, péntek | Sport

Női labdarúgó MK - Ismét megvédte címét az ETO FC Győr

Ismét megvédte címét az ETO FC Győr a labdarúgó Simple női Magyar Kupában, mivel a csütörtöki döntőben 1-1-es döntetlen után tizenegyesekkel 3-2-re legyőzte az MTK Budapest csapatát az Új Hidegkuti Nándor Stadionban.