Városlista
2024. május 19, vasárnap - Ivó, Milán

Hírek

2013. December 06. 05:14, péntek | Helyi
Forrás: MTI

Bemutatták a Nemzetközi Energia Ügynökség kiadványát Budapesten

Bemutatták a Nemzetközi Energia Ügynökség kiadványát Budapesten

Bemutatták a Nemzetközi Energia Ügynökség (IEA) globális energiaipari előrejelzéseit tartalmazó kiadványát csütörtökön Budapesten.

Kovács Pál, a tárca energiaügyért felelős államtitkára szerint a magyar kormány és az IEA közötti együttműködés szempontjából jelentős, hogy az ügynökség kiadványát készítői Közép-Európában egyedül Magyarországon mutatják be külön rendezvény keretében.

"Ez annak köszönhető, hogy a 2010-es kormányváltással újat tudtunk hozni a szakterületre, a nemzetközi folyamatokra megfelelő válaszokat adó, megalapozott és a változásokhoz rugalmasan alkalmazkodó energiapolitikát fogalmaztunk meg" - idézi az NFM közleménye az államtitkárt.

Európa versenyképessége a regionális piac-összekapcsolások eredményességén múlik. Az államtitkár szerint Magyarország a másnapi villamosenergia-piacok összekapcsolásával már bizonyította, hogy a régiós árak közti különbségek sikeresen mérsékelhetők. A visegrádi négyek a magyar elnökség alatt folytatják a régió földgázpiaci integrációjának megvalósítását az infrastrukturális fejlesztések előmozdításával, az észak-déli összeköttetések megépítésével és a szabályozások összehangolásával.


A közlemény szerint Kovács Pál megjegyezte, a folyamatosan emelkedő globális szén-dioxid-kibocsátás csökkentésére épülő energiapolitika kialakításában technológia-semleges megközelítés szükséges, amelyben a megújuló energiaforrásokkal azonos feltételek mellett helyet kap az atomenergia is. Hangsúlyozta, hogy mindkét technológia jó eszköz az energiaimport csökkentésére, hozzájárul a környezet minőségének javulásához és a hazai munkahelyteremtés révén serkenteni a gazdasági növekedést.

Az IEA minden évben elkészíti az energiaiparra vonatkozó globális előrejelzéseit tartalmazó World Energy Outlook című kiadványt. A korábbi éveknek megfelelően az NFM az idén is teret adott a kötet részletesebb ismertetésének - olvasható a tárca közleményében.

Címkék: energetika, gazdaság

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 18. 16:00, szombat | Belföld

Baleset-tűz

Meghalt egy ember egy dombóvári háztűzben

2024. Május 18. 11:00, szombat | Sport

RÖVIDHÍR!

3x3-as olimpiai selejtező - Győzött a férfi válogatott, szombaton dől el a továbbjutás

2024. Május 18. 11:00, szombat | Életmód

Kormány-egészség

Hornung Ágnes: ismét támogatásra pályázhatnak az 1-es típusú diabétesszel foglalkozó civil szervezetek

2024. Május 18. 09:24, szombat | Külföld

Voks 24 - Volt, amikor egy EP-mandátumhoz 116 ezer szavazat is elég volt

Az eddigi legmagasabb európai parlamenti (EP-) választási részvételnél, 2019-ben, csaknem 174 ezer szavazatra volt szükség ahhoz, hogy egy európai parlamenti (EP-) lista átlépje Magyarországon az 5 százalékos küszöböt