Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2015. Július 20. 15:02, hétfő | Bulvár
Forrás: Gräf Szilvia, az MTI tudósítója jelenti:

Bécsben lesz Tom Cruise-zal az új Mission Impossible világpremierje

Bécsben lesz Tom Cruise-zal az új Mission Impossible világpremierje

Bécsben tartják az új Tom Cruise-film világpremierjét csütörtökön, emiatt már szerdától lezárják a belvárost.

A Mission: Impossible ötödik epizódjának számító mozit tavaly három helyszínen - Bécsben, Londonban és Marrákesben - forgatták. Az osztrák fővárosban elsősorban a Staatsoper és a belvárosban fekvő Schottenring metrómegálló szolgált a jelenetek hátteréül.

A Mission: Impossible - Titkos nemzet című film díszbemutatója a Bécsi Állami Operában lesz csütörtökön. A bemutatóra csaknem ezer meghívott vendég érkezik, köztük a filmben szereplő Rebecca Ferguson és Simon Pegg, valamint a rendező, Christopher McQuarrie.

A Ringstrasse belvárosi szakaszát már szerdától lezárják a forgalom elől, ide várják a sztár rajongóit, Tom Cruise ugyanis csütörtökön délután négy órakor vörös szőnyegen sétál be az operaházba. A szervezők nagyjából kétezer rajongóra számítanak. Csütörtöktől a Ringstrasséra merőleges Kärtnerstrassét, Bécs egyik leghíresebb bevásárló- és sétálóutcáját is lezárják.

Marijana Stoisits, a filmes stábok Bécsbe csábításával foglalkozó önkormányzati szervezet, a Vienna Film Commission vezetője úgy nyilatkozott, hogy a film készítőit teljesen lenyűgözte a bécsi operaház és a bécsi közgazdasági egyetem kampusza is, ez utóbbit azonban a forgatókönyv megváltoztatása miatt ki kellett húzni a forgatási helyszínek közül.

Tom Cruise kedden érkezik az osztrák fővárosba és a Ritz Carlton Hotelben száll meg. Várhatóan ellátogat majd a Bécs belvárosában található John Harris fitnessközpontba is, ahol tavaly a forgatások alatt rendszeren edzett, és benéz majd a Szent István-székesegyház közelében lévő Onyx koktélbárba is, amely szintén az egyik törzshelye volt egy éve.

A történet szerint a Tom Cruise által alakított Ethan Hunt titkosügynök a Szindikátus nevű terrorszervezettel kénytelen megküzdeni, amely meg akarja semmisíteni a lehetetlen küldetések teljesítésére specializálódott csoportot.

A bécsi díszletek már a márciusban közzétett, első filmelőzetesben feltűntek: a képkockákon Tom Cruise az operaház tetején harcol, egy autó robban fel az egyik belvárosi utcán, a Schottenring metrómegállóban pedig Simon Pegg kezébe titkos csomagot nyom egy ismeretlen.

A Mission: Impossible legújabb része a díszbemutató után az Egyesült Államokban július 31-én, Ausztriában és Magyarországon augusztus 6-án debütál.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Bulvár

Elszabadult katonalovak okoztak sérüléseket és károkat Londonban

Elszabadult katonalovak okoztak személyi sérüléseket és jelentős anyagi károkat szerdán London belvárosában. Három sérült katonát és egy civilt kórházba kellett szállítani.

2024. Április 23. 06:43, kedd | Bulvár

A szicíliai maffiavezér álnéven udvarolt nőknek a közösségi oldalakon

Agglegény orvosként regisztrálta magát, és nőkkel keresett kapcsolatot a legnagyobb közösségi oldalakon Mattia Messina Denaro, a Cosa Nostra szicíliai maffiaszervezet volt vezetője - hozták nyilvánosságra a hatóságok hétfőn.

2024. Április 21. 11:26, vasárnap | Bulvár

Médiakutató: korszakalkotó a Delta mesterséges intelligenciával alkotott műsorvezetőjének megjelenése

Korszakalkotónak nevezte a köztelevízió Delta című műsora mesterséges intelligenciával alkotott szereplőjének felbukkanását Szűts Zoltán médiakutató az M1 aktuális csatorna Ma reggel című műsorában vasárnap.

2024. Április 20. 09:47, szombat | Bulvár

Kizuhant egy hároméves kisgyermek egy emeletes ház ablakából Csepelen

Kizuhant egy hároméves kisgyermek egy emeletes ház ablakából a főváros XXI. kerületében, Csepelen, a Kossuth Lajos utcában pénteken. A gyermeket a mentők kórházba vitték.