Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2013. Január 18. 05:00, péntek | Belföld
Forrás: mno.hu

Baktériumbomba ketyeg a darált húsban

Baktériumbomba ketyeg a darált húsban

Antibiotikum-rezisztens baktériumot találtak a darált húsban Németországban. A minták mintegy 16 százaléka szennyezett volt.

Nagyobb egészségügyi kockázattal járhat a darált hús fogyasztása, mint ahogy azt korábban gondolták. A darált húsokat vizsgálták Németországban: a minták mintegy 16 százaléka antibiotikum-rezisztens baktériumokkal volt szennyezett – derült ki a Neuen Osnabrücker Zeitung által közzétett vizsgálatból. Mivel – a jelentés szerint – az antibiotikumokkal szennyezett darált húst nyersen is fogyasztják, fennáll a veszélye, hogy az antibiotikumok egy tényleges megbetegedés esetén nem hatnak majd.

Ötven mintát vizsgáltak tíz városban. A mintákat a legkülönbözőbb üzletek szolgáltatták, úgymint például egy osnabrücki pékség, hamburgi és kölni diszkontáruházak, de Münchenben és Lipcsében is vettek mintát. Az eredmény megdöbbentő: rengeteg termékben találtak antibiotikum-rezisztens baktériumokat.

„A nyers hússal elfogyasztott antibiotikum-rezisztens baktériumok ketyegő bombák” – emelte ki Friedrich Ostendorff, a német agrártárca szóvivője. Az olyan veszélyes baktériumok, mint a szalmonella pont ennek következtében lett ma már rezisztens a ritka antibiotikumokra.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 09:04, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai

A televízióban közvetített számsorsoláson az alábbi nyerőszámokat húzták ki szombaton az ötös lottón:

2024. Április 28. 08:51, vasárnap | Belföld

Orbán Viktor Zugligeten folytatta kampánykörútját

A Hegyvidék polgármesterével és polgármester-jelöltjével, Pokorni Zoltánnal és Fonti Krisztinával találkozott kampánykörútja következő állomásán Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke szombaton

2024. Április 28. 08:50, vasárnap | Belföld

Nacsa Lőrinc: tarthatatlan és elfogadhatatlan a háborús benzinár

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Mentőautó ütközött Budapesten, többen megsérültek

Mentőautó ütközött össze egy személyautóval Budapesten a Nagykörúton, a Király utcánál péntek este, a karambolban többen megsérültek.