Városlista
2024. május 15, szerda - Zsófia

Hírek

2013. Szeptember 11. 11:47, szerda | Helyi
Forrás: MTI

Az utolsó füstpróbát kezdik el a 4-es metró kelenföldi állomásánál

Az utolsó füstpróbát kezdik el a 4-es metró kelenföldi állomásánál

Az utolsó füstpróbát tartják keddtől az M4-es metró Kelenföld vasútállomás megállójában.

A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) és a BKV Zrt. DBR Metró Projekt Igazgatósága kedden közölte, az M4-es metró belső beépítési munkáinak előrehaladása a Kelenföld vasútállomás megállóban is lehetővé tette, hogy keddtől kezdődően megtartsák a szakhatóság által előírt, utolsó füstpróbát.
Ez nagy mennyiségű, körülbelül 20 ezer köbméter fehér színű, az egészségre ártalmatlan füst kibocsátásával jár a peronszintről indulva, többször elérve a felszínt is - olvasható az MTI-hez eljuttatott közleményben.

A füstpróbát keddtől csütörtökig a tűzoltóság bevonásával a belső beépítő Swietelsky Magyarország Kft. végzi majd el.
A füstpróba, amely egy valós tűzeset szimulálása, az állomás majdani átadására való felkészülés része, annak egyik feltétele, célja az állomás hő- és füstelvezető rendszerének, valamint főszellőző rendszerének tesztelése - írták a közleményben.

A műfüst a három nap alatt több alkalommal el fogja érni a felszínt, ezért a Kelenföld vasútállomás környezetében a vállalkozó által kihelyezett felhívásokon túl, a közleményben is felhívták az ott élők, illetve az arra közlekedők figyelmét: a tapasztalt füst miatt aggodalomra nincs ok, illetve nem szükséges azt külön jelezni a tűzoltóság felé.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 15. 09:45, szerda | PR

K&H: a karbonlábnyom csökkentése üzletileg is megéri

a legfrissebb CDP-jelentés szerint csak minden ötödik európai cég aktív a zöld átállás terén

2024. Május 15. 09:21, szerda | Belföld

Jelentősen csökkent az építőipar termelése is

2024 márciusában az építőipari termelés volumene a nyers adatok szerint 6,3 százalékkal elmaradt az egy évvel korábbitól - jelentette szerdán a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).

2024. Május 15. 09:10, szerda | Kék hírek

Több mint 30 tonna kábítószer-alapanyagot semmisített meg a rendőrség

Több mint 30 tonna, mintegy 480 milliárd forintnyi kábítószer-alapanyagot, prekurzort semmisítettek meg az egyik magyarországi hulladékégetőben - közölte a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda.

2024. Május 15. 07:53, szerda | Életmód

Bemutatták G. Fodor Gábor Orbán kontra Soros című könyvét