Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2013. Július 04. 05:44, csütörtök | Helyi
Forrás: MTI

Az új adók többet visznek el, mint amit a rezsicsökkentés hoz

Az új adók többet visznek el, mint amit a rezsicsökkentés hoz

Az új adók többet visznek majd el egy átlagos magyar családtól, mint amit a rezsicsökkentéssel megtakaríthatnak - jelentette ki keddi budapesti sajtótájékoztatóján Molnár Csaba.

A független országgyűlési képviselő a parlament múlt csütörtöki döntésére utalt, amelyik szerint az eddigi 6000 forintos felső korlát eltörlésével 6 ezrelékre nő a készpénzfelvétel pénzügyi tranzakciós illetéke, míg az átutalásoknál 2-ről 3 ezrelékre emelkedik az illeték, a 6000 forintos korlát megtartásával. Emellett hatszázalékos egészségügyi hozzájárulás hatálya alá esnek a kamatjövedelmek is.

A Demokratikus Koalíció politikusa úgy számolt, hogy egy átlagosan kereső család éves szinten körülbelül három-négyezer ezer forinttal fizet kevesebb rezsit, miközben 13-15 ezer forint vesznek el tőlük az új adók. Hozzátette, senki nem tudja, hogy költsön vagy megtakarítson, mert mindkettő után adózni kell.

A DK 2014-től, a kormánykoalíció tagjaként, rezsicsökkentés helyett energiatakarékossági és új típusú, energiákat felhasználó programokat indítana, uniós források bevonásával, az "állampolgárok számára szinte ingyen" - jelentette ki. Az értelmetlen adókat pedig eltörlik - mondta.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Szalay-Bobrovniczky Kristóf: azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk

Azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk, van mit megvédenünk: van családunk, hazánk, otthonunk, nemzetünk

2024. Április 27. 06:00, szombat | Életmód

Erdősítés: Cél, hogy 2030-ra az ország területének 27 százaléka legyen erdős terület

A kormány célja, hogy 2030-ra az ország területének 27 százaléka erdővel, fával borított terület legyen - hangsúlyozta az Agrárminisztérium (AM) parlamenti államtitkára pénteken a Csongrád-Csanád vármegyei Dócon.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Kék hírek

Székkel támadt tanárára egy diák, vádat emeltek ellene

A 9. osztályos tanulók a tanórán székkel támadt tanárára az egyik szolnoki iskolában - tudatta a főügyészség helyettes sajtószóvivője pénteken közleményben az MTI-vel.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Mentőautó ütközött Budapesten, többen megsérültek

Mentőautó ütközött össze egy személyautóval Budapesten a Nagykörúton, a Király utcánál péntek este, a karambolban többen megsérültek.