Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2013. Június 03. 13:09, hétfő | Külföld
Forrás: MTI

Az orosz közegészségügyi hatóság szerint az amerikaiak kórokozókkal kísérleteztek Grúziában

Az orosz közegészségügyi hatóság szerint az amerikaiak kórokozókkal kísérleteztek Grúziában

Az orosz fogyasztóvédelmi és közegészségügyi hatóság szerint az amerikai hadsereg fertőző betegségek kórokozóival kísérletezett Grúziában - közölte hétfőn a Roszpotrebnadzor.

Az orosz állami felügyelet a honlapján elhelyezett közleményben tudatja: elégedett azzal, hogy a grúz hatóságok Tbilisziben bezárták a Richard Lugar amerikai szenátorról elnevezett közegészségügyi központot, amely szerinte az Egyesült Államok védelmi minisztériumának anyagi támogatásával működött és abban amerikai katonai szakértők dolgoztak.
A Roszpotrebnadzor azt állítja, hogy az amerikai katonai laboratóriumban titkos kísérleteket folytattak különösen veszélyes fertőző betegségek kórokozóival.
Moszkvában azt feltételezik, hogy a Lugar Központ a grúziai egészségvédelmi hatóság felügyelete alá kerül.
Az orosz fogyasztóvédelmi és közegészségügyi felügyelet úgy tudja, hogy létezik még egy katonai laboratórium Grúzia területén. Mint a közleményben szerepel, a Roszpotrebnadzor reméli, hogy azt is a grúz hatóságok ellenőrzése alá vonják és "nem egy másik ország hadügyminisztériumának érdekeit fogja kiszolgálni".
A múlt hétvégén Gennagyij Onyiscsenko, a közegészségügyi hatóság vezetője, országos tisztifőorvos azzal vádolta meg Grúziát, hogy a dél-oroszországi állatállományt pusztító afrikai sertéspestist a dél-kaukázusi ország területéről tudatosan jutatták el Oroszországba. A moszkvai székhelyű állami hatóság vezetője ezt előre kitervelt gazdasági felforgató tevékenységnek nevezte.
Az orosz tisztifőorvos és az általa vezetett fogyasztóvédelmi és közegészségügyi felügyelet gyakorta megszólal bel-és külpolitikai kérdésekkel kapcsolatosan, a lakosság érdekeit hangoztatva.

Címkék: Oroszország-USA

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Külföld

Joe Biden aláírta az Ukrajna hatvanmilliárd dolláros biztonsági támogatásáról szóló törvényt

Joe Biden elnök aláírta és ezzel hatályba léptette a 95 milliárd dollárról szóló törvénycsomagot, amely a többi között Ukrajna és Izrael számára tartalmaz forrásokat.

2024. Április 24. 14:29, szerda | Külföld

Kínában tárgyal Szijjártó Péter

A világ súlyos biztonsági kihívásokkal néz szembe, immár több mint két éve tombol az ukrajnai háború, ezért fontos lenne felerősíteni azok hangját, akik a mielőbbi béke pártján állnak

2024. Április 20. 09:44, szombat | Külföld

Megérkeztek az erdélyi Aranyosgyéresre a Norvégiából beszerzett első F-16-os harci repülők

Megérkezett az erdélyi Aranyosgyéresre (Campia Turzii) az első három, Norvégiától beszerzett F-16-os harci repülő - közölte pénteken a román védelmi minisztérium (MAPN).