Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2013. Október 26. 05:46, szombat | Helyi
Forrás: MTI

Az Ivan & The Parazol képviseli Magyarországot az idei MTV EMA-n

Az Ivan & The Parazol képviseli Magyarországot az idei MTV EMA-n

Az Ivan & The Parazol zenekar képviseli Magyarországot az MTV Europe Music Awards (EMA) világversenyén.

A zenei díj Worldwide Act kategóriájának magyar indulójáról internetes szavazáson született döntés, a voksolás pénteken délben zárult le. Olyan előadók vívtak meg a magyar közönség voksaiért, mint a Hősök, a Punnany Massif, Karányi és a The [hated] Tomorrow. Végül a fiatal indie garázsbanda, az Ivan & The Parazol győzött, amely így akár az amszterdami Ziggo Dome színpadára is eljuthat november 10-én - tájékoztatták a szervezők pénteken az MTI-t.

A Worldwide Act kategória második fordulójában egy-egy régió továbbjutói mérkőznek meg. Ebben az etapban a hatvanas évek rockzenéjéhez visszanyúló Ivan & The Parazol a legtöbb voksot kapott lengyel, horvát, orosz, cseh, szlovák, román és izraeli csapattal küzdhet a szavazatokért november 1-ig.


Minden régióból egy zenekar jut tovább a harmadik és egyben utolsó, globális fordulóba, amelynek versenyzőire november 8-án éjfélig lehet majd szavazni. A Worldwide Act kategória győztesét - az MTV EMA többi kategóriájának nyerteseivel együtt - az amszterdami díjkiosztón hirdetik ki. A látványos gálán olyan világsztárok lépnek fel, mint Snoop Dogg, Miley Cyrus vagy az Imagine Dragons.

Az MTV EMA világszerte az egyik legfontosabb zenei díjátadó, amelyet mintegy 700 millió háztartásban követhetnek a rajongók. A gála a magyar MTV-n is látható lesz.

A díjakat 1994 óta adják át, minden évben más-más helyszínen, számos kiemelt és regionális kategóriában. A legtöbb MTV EMA-díjat eddig Eminem amerikai rapper kapta, aki már 14-et begyűjtött az elismerésből. Az MTV EMA magyarországi regionális díját 2007-ben Ákos, 2008-ban Gonzo, 2009-ben és 2010-ben a The Kolin, 2011-ben a Compact Disco nyerte el. Tavaly a 30Y képviselte Magyarországot a zenei díjátadó nemzetközi mezőnyében.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 09:04, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai

A televízióban közvetített számsorsoláson az alábbi nyerőszámokat húzták ki szombaton az ötös lottón:

2024. Április 28. 09:02, vasárnap | Sport

Diósgyőri döntetlenjével a Kecskemét is biztos bennmaradó

A Diósgyőr gól nélküli döntetlent játszott a vendég Kecskeméttel a labdarúgó OTP Bank Liga 30. fordulójának szombati játéknapján.

2024. Április 28. 08:59, vasárnap | Külföld

Épületek tucatjai semmisültek meg a tornádókban az Egyesült Államok középső részén

Többen megsérültek és lakóépületek tucatjai semmisültek meg az Egyesült Államok középső részén tomboló tornádókban - derült ki a helyi idő szerint szombat reggeli összegzésekből.

2024. Április 28. 08:58, vasárnap | Sport

Női kézilabda BL - Egygólos hátrányban a Ferencváros a negyeddöntőben

A legutóbb ezüstérmes Ferencváros házigazdaként 26-25-re kikapott az elmúlt kiírásban negyedik helyezett dán Esbjergtől a női kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjének első mérkőzésén, szombaton.