Városlista
2021. január 23, szombat - Zelma

Hírek

2014. Augusztus 03. 05:00, vasárnap | Életmód
Forrás: OrientPress Hírügynökség - fotó:bbc.com

Az e-cigi kevésbé káros, mint a dohányzás

Az e-cigi kevésbé káros, mint a dohányzás

Az e-cigi jóval kevésbé káros a szervezetre, mint a hagyományos, a tudósok szerint ugyanis csökkenti a dohányzással kapcsolatos halálesetek számát, ugyanakkor az is igaz, hogy hosszú távú hatásai egyelőre nem ismertek.

írta mindezt a BBC. A világszerte egyre népszerűbb e-cigaretta a dohányfüst belégzése helyett porlasztott folyadékú nikotint tartalmaz. A kutatók szerint így jóval kevesebb mértékben tartalmaz káros anyagokat a szervezet számára. Emellett az elemzés arra is rámutat, hogy a hagyományosról az e-cigire történő váltás a dohányzások számát is csökkenti.

Az egészségügyi szakembereket nagyban megosztja az e-cigaretta használata, s a kutatók is felhívják a figyelmet arra, hogy mivel nem olyan régen vannak a piacon, ezért hosszú távú egészségügyi következményei egyelőre nem ismertek.

Ezek érdekelhetnek még

2021. Január 23. 09:54, szombat | Életmód

Először találtak felhő nélküli jupiterszerű bolygót csillagászok

Előszőr bukkantak olyan jupiterszerű bolygóra amerikai csillagászok, amelynek megfigyelhető légkörében nincs felhő vagy ködpára.

2021. Január 16. 08:10, szombat | Életmód

Évente 900 millió műanyagtöredéket szűrnek ki a Földközi-tengerből a tengeri füvek

Évente csaknem 900 millió műanyagtöredéket szűrhetnek ki a Földközi-tengerből a sekélyvízi tengeri füvekből képződő \"labdácskák\" - derült ki egy új tanulmányból, amelyet a Scientific Reports című folyóirat publikált.

2021. Január 15. 15:03, péntek | Életmód

Tíz éve a legnagyobb mértékben nőttek a PC-eladások tavaly a világon

Tíz éve a legjelentősebben bővültek a PC-eladások tavaly a világon a koronavírus-járvány miatt megnőtt kereslet hatására - derül ki három vezető ágazati cég adataiból.

2021. Január 14. 13:09, csütörtök | Életmód

A gyermekek internetes zaklatása bármikor és bárhol megtörténhet

A gyermekek zaklatása a technológia fejlődésével már nemcsak az iskolában töltött időszakra korlátozódik, otthonukra és a szabad idejükre is átterjedhet