Városlista
2020. június 4, csütörtök - Bulcsú

Hírek

2013. Október 30. 05:23, szerda | Helyi
Forrás: MTI

Az Anonymous hackercsoport feltörte az ukrán külügyminisztérium elektronikus postáját

Az Anonymous hackercsoport feltörte az ukrán külügyminisztérium elektronikus postáját

Az Anonymous nemzetközi hackercsoport feltörte kedden az ukrán külügyminisztérium elektronikus postáját, és állításuk szerint olyan bizalmas információkhoz jutottak, melyeket Kijev éveken át igyekezett eltusolni.

A hackerek állítólag úgy fértek hozzá a tárca levelezéséhez, hogy feltörték a EuroTraceTelcom szolgáltató biztonsági rendszerét. Az Anonymous ukrán tagozata videóüzenetet is közzétett az interneten, amelyben bejelentik, hogy megkezdték a "Függetlenség" nevű hadműveletet. Kinyilvánítják, hogy ellenzik Ukrajna európai integrációját. A hackerek szerint Ukrajnának Európától és Oroszországtól is egyaránt függetlennek kell maradnia, és a saját útját kell járnia.

"Az ukránok tisztában vannak azzal, hogy a társulási megállapodás novemberi aláírása az Európai Unióval hamar az ukrán gazdaság összeomlásához vezet" - áll az üzenetben. A hackerek kilátásba helyezték, hogy tiltakozásuk jeléül megtámadják azokat a webes forrásokat, amelyek szerintük "fenyegetik Ukrajna szabadságát és függetlenségét".


"A külügyminisztériumból szerzett információk közül elsőként az Ukrajna és Azerbajdzsán közötti, a kőolaj- és földgáz-kereskedelemmel kapcsolatos levelezést hozzuk nyilvánosságra" - közölte az Anonymous, hozzátéve, hogy Julija Timosenko bebörtönzött volt ukrán miniszterelnökkel kapcsolatos dokumentumok is vannak az említett levelek között.

A hackercsoport állítja, hogy számos levél szól Jevhen Bakulinnak, a Naftohaz Ukrajina állami gázvállalat igazgatójának a kapcsolatairól egyebek között az orosz biztonsági szolgálattal (FSZB), az Egyesült Arab Emírségek és Azerbajdzsán olaj- és gázvállalataival.

Közlésük szerint katonai szállítmányokról szóló bizalmas információkhoz is hozzájutottak. Jelenleg 250 megabájt méretű fájl tölthető le az Anonymous weboldaláról, amely az ukrán-azerbajdzsáni kapcsolatokról szóló dokumentumokat tartalmaz. Az ukrán külügyminisztérium egyelőre nem kommentálta a hackertámadásról szóló hírt.

Címkék: hackerek, internet, Ukrajna

Ezek érdekelhetnek még

2020. Június 04. 13:05, csütörtök | Belföld

Közösen fejlesztenek koronavírus elleni vakcinát a PTE kutatói egy osztrák céggel

A koronavírus elleni vakcina fejlesztésével kapcsolatos közös vállalkozásba kezd a Pécsi Tudományegyetem (PTE) Szentágothai János Kutatóközpont Virológiai Kutatócsoportja és a Cebina osztrák biotechnológiai cég

2020. Június 04. 12:07, csütörtök | Bulvár

Átalakul idén a Campus Fesztivál

Átalakul idén a Campus Fesztivál: augusztus közepétől szeptember közepéig Campus Eleven néven rendezvénysorozatot indítanak, az eddigi négy nap helyett tizenegy alkalommal kapnak a látogatók fesztiválélményt Debrecenben

2020. Június 04. 11:06, csütörtök | Külföld

Új gyanúsított van a 13 éve Portugáliában eltűnt brit kislány ügyében

Új gyanúsítottja van a 13 éve Portugáliában eltűnt brit kislány, Madeleine McCann ügyének. A Scotland Yard szerda esti londoni bejelentése szerint nagy jelentőségű új nyomozati szálról van szó.

2020. Június 04. 10:08, csütörtök | Belföld

Drogdíler lakásában kutató rendőröktől akart kábítószert venni

A budapesti rendőrök egy kábítószer-kereskedő elfogását követően házkutatást tartottak a díler lakásán, amikor a gyanútlan „vevő” érkezett.