Városlista
2019. november 13, szerda - Szilvia

Hírek

2013. Október 30. 05:23, szerda | Helyi
Forrás: MTI

Az Anonymous hackercsoport feltörte az ukrán külügyminisztérium elektronikus postáját

Az Anonymous hackercsoport feltörte az ukrán külügyminisztérium elektronikus postáját

Az Anonymous nemzetközi hackercsoport feltörte kedden az ukrán külügyminisztérium elektronikus postáját, és állításuk szerint olyan bizalmas információkhoz jutottak, melyeket Kijev éveken át igyekezett eltusolni.

A hackerek állítólag úgy fértek hozzá a tárca levelezéséhez, hogy feltörték a EuroTraceTelcom szolgáltató biztonsági rendszerét. Az Anonymous ukrán tagozata videóüzenetet is közzétett az interneten, amelyben bejelentik, hogy megkezdték a "Függetlenség" nevű hadműveletet. Kinyilvánítják, hogy ellenzik Ukrajna európai integrációját. A hackerek szerint Ukrajnának Európától és Oroszországtól is egyaránt függetlennek kell maradnia, és a saját útját kell járnia.

"Az ukránok tisztában vannak azzal, hogy a társulási megállapodás novemberi aláírása az Európai Unióval hamar az ukrán gazdaság összeomlásához vezet" - áll az üzenetben. A hackerek kilátásba helyezték, hogy tiltakozásuk jeléül megtámadják azokat a webes forrásokat, amelyek szerintük "fenyegetik Ukrajna szabadságát és függetlenségét".


"A külügyminisztériumból szerzett információk közül elsőként az Ukrajna és Azerbajdzsán közötti, a kőolaj- és földgáz-kereskedelemmel kapcsolatos levelezést hozzuk nyilvánosságra" - közölte az Anonymous, hozzátéve, hogy Julija Timosenko bebörtönzött volt ukrán miniszterelnökkel kapcsolatos dokumentumok is vannak az említett levelek között.

A hackercsoport állítja, hogy számos levél szól Jevhen Bakulinnak, a Naftohaz Ukrajina állami gázvállalat igazgatójának a kapcsolatairól egyebek között az orosz biztonsági szolgálattal (FSZB), az Egyesült Arab Emírségek és Azerbajdzsán olaj- és gázvállalataival.

Közlésük szerint katonai szállítmányokról szóló bizalmas információkhoz is hozzájutottak. Jelenleg 250 megabájt méretű fájl tölthető le az Anonymous weboldaláról, amely az ukrán-azerbajdzsáni kapcsolatokról szóló dokumentumokat tartalmaz. Az ukrán külügyminisztérium egyelőre nem kommentálta a hackertámadásról szóló hírt.

Címkék: hackerek, internet, Ukrajna

Ezek érdekelhetnek még

2019. Augusztus 28. 16:00, szerda | Helyi

Husqvarna Profinap az Andl Kft-nél - Nemcsak profiknak!

Rajong a Husqvarna kerti gépekért? Vagy még csak most ismerkedik a svéd márkával?

2019. November 13. 06:00, szerda | Kék hírek

Balesetben többen megsérültek Szombathelynél

Két jármű ütközött, többen megsérültek kedden Szombathely és Táplánszentkereszt között.

2019. November 13. 05:01, szerda | Belföld

Csalók élnek vissza az egyik áruházlánc nevével

Csalók élnek vissza a Tesco nevével, ismeretlenek hamis nyereményjátékot hirdetve próbálnak adatokat megszerezni a vásárlóktól - tájékoztatta az áruházlánc kedden az MTI-t.

2019. November 13. 05:00, szerda | Külföld

Maró anyaggal sebesített meg óvodásokat egy ámokfutó Kínában

Több mint ötven gyermek szenvedett égési sérüléseket a Kína délnyugati részén fekvő Jünnan tartományban, miután egy férfi maró anyaggal fújta le őket