Városlista
2024. május 22, szerda - Júlia, Rita

Hírek

2013. December 03. 21:36, kedd | Helyi
Forrás: MTI

Az Adidas vezérigazgatója elismerte, hogy hibáztak

Az Adidas vezérigazgatója elismerte, hogy hibáztak

Herbert Hainer, az Adidas sportszergyártó vezérigazgatója elismerte, hogy a cég nem teljesített olyan jól, mint ahogyan a részvényesek remélték, és több hibát is elkövettek.

Az Adidas az eladások alapján a világ második legnagyobb sportszergyártója, de szeptemberi negyedéves jelentésében mégis arra figyelmeztetett, hogy csökken a nyeresége. Hainer szerint folyamatos kihívásokkal kellett megküzdenie a cégnek, növekedtek a költségeik, gyenge volt az európai kereslet, és káros volt a dollár és az euró árfolyamának ingadozása is.

Az Adidas éppen félúton van ötéves átstrukturálási tervének megvalósításában. A célkitűzés a 17 milliárd eurós éves bevétel és az adózás előtti 11 százalékos árrés elérése, de a dolgok rosszul állnak. "A számok alapján három év után nem ott vagyunk, mint amire számítottunk. Hogy őszinték legyünk, valóban volt néhány hibánk" - idézte a vezérigazgatót a Financial Times.


A nettó bevétel 2013 első kilenc hónapjában csak 11 milliárd euró volt, az árrés 8,5 százalék körül van. Hainer szerint 2014-ben 10 százalék alatti növekedés várható a bevételekben, és nagyjából 1 százalékkal mehet feljebb az árrés.

A cég abban bízik, hogy a 2014-es brazíliai labdarúgó világbajnokság majd megdobja az eladásait, de Hainer szerint az idén nem volt szerencséjük. A vezérigazgató elmondta, hogy az élsportolók közül, akiket szponzorál az Adidas, többen is lesérültek, név szerint az amerikai NBA kosárlabdaligában játszó Derrick Rose-t említette.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 21. 12:18, kedd | Életmód

Filmrészletek kerültek elő az Egri csillagok első filmváltozatából

Az Egri csillagok első filmváltozatának több filmdarabkája került elő az egykori főszereplő hagyatékából, aki Vicuskát alakította az 1923-ban forgatott produkcióban.

2024. Május 21. 12:17, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: nukleáris megállapodás jött létre Magyarország és Japán között

Nukleáris megállapodás jött létre Magyarország és Japán között, a két ország ennek alapján együtt fog működni egyebek mellett a kis teljesítményű és helyigényű atomreaktorok technológiai fejlesztésében is

2024. Május 21. 10:49, kedd | Sport

A közép-európai FIA F4 bajnokság nyitóhétvégéje az új hazai pályán a Balaton Park Circuit-en

A mezőny nagy része már a hét közepén megkezdte a munkát. A GRT az autót hibátlanul felkészítette pilótánk pedig körről-körre alkalmazkodott az autóhoz és a körülményekhez, így magabiztosan vághattunk neki a hétvégének.