Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2017. Március 29. 05:01, szerda | Belföld
Forrás: mti

Ásóval vágta le szomszédja fülét - 7 év börtönt kap

Ásóval vágta le szomszédja fülét - 7 év börtönt kap

Emberölés kísérlete miatt hét év börtönbüntetésre ítélt a Nyíregyházi Törvényszék egy nagyecsedi férfit, aki egy ásóval majdnem teljesen levágta szomszédja fülét. Az ítélet nem jogerős

- tájékoztatta a törvényszék sajtószóvivője kedden az MTI-t. Toma Attila közleményében ismertette: a vádlott és a sértett szomszédok, akiknek kiskorú gyermekei szóváltásba keveredtek a lakóházuk előtt. A gyermekek otthon elpanaszolták sérelmeiket szüleiknek, a vádlott ezen felháborodva elindult egy ásóval a sértetthez, aki egy bottal jött ki a házból - olvasható a közleményben.

A tájékoztatás szerint a vádlott azt kiáltotta szomszédjának, hogy "kettévágja a fejét". Erre a sértett a bottal megütötte a vádlott mellkasát, aki az ásóval a sértett feje felé sújtott, és majdnem teljesen levágta a jobb fülét.

A mentőket a családtagok értesítették; csak a véletlenen múlt, hogy az ütés nem közvetlenül az áldozat fejét érte, mert akár meg is ölhette volna. A sértett jobb fülkagylója csaknem teljesen leszakadt és maradandó fogyatékosságot okozott.

Az ítélet nem jogerős, a vádlott fellebbezést jelentett be.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 06:47, péntek | Belföld

432 forint osztalékot fizet a Richter részvényenként

Megszavazta a Richter Gedeon Nyrt. csütörtökre összehívott éves közgyűlése az igazgatóság osztalékfizetési javaslatát - olvasható a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján csütörtökön közzétett közgyűlési határozatokban.

2024. Április 26. 06:46, péntek | Belföld

Az agrárminiszter szeretné betiltani a szalmabálák erőművi értékesítését

Nagy István, az Aranyeső Kft. tárolói beruházásának átadóünnepségén, a Somogy vármegyei Kapolypusztán azt mondta, a talaj csökkent humusztartalma miatt minden szervesanyagra szükség van.

2024. Április 25. 17:46, csütörtök | Belföld

MÁV: szombattól a második ütemmel folytatódik a tavaszi utómunkálat a győri fővonalon

Szombaton kezdődik a győri vasúti fővonal felújításának második utómunkálati szakasza; a május 9-ig tartó fázisban Bicske és Szárliget között végeznek munkálatokat - közölte a MÁV Zrt. csütörtökön az MTI-vel.

2024. Április 25. 17:45, csütörtök | Belföld

Visszatér a napos, száraz, kora nyárias idő április utolsó hétvégéjére

Visszatér a jellemzően napos, száraz, kora nyárias idő április utolsó hétvégéjén; a hőmérséklet csúcsértéke vasárnap már 25 Celsius-fok körül alakul, de a szél sokfelé lesz élénk -