Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2013. Június 07. 20:31, péntek | Belföld
Forrás: MTI

Árvíz - Bakondi: biztonsági megfontolásból döntöttek Győrújfalu kitelepítéséről

Árvíz - Bakondi: biztonsági megfontolásból döntöttek Győrújfalu kitelepítéséről

A győrújfalui gátnál korábban történt repedések miatt, de csak biztonsági megfontolásból döntöttek úgy, hogy pénteken kora este kiürítik a települést - mondta Bakondi György, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság főigazgatója az MTI-nek.

Mint elmondta, korábban a győrújfalui gátnál több repedés történt, illetve buzgárok keletkeztek, ezért úgy ítélték meg, hogy nem várják meg a sötétedést, hanem a biztonság kedvéért még a sötétedés előtt kiürítik a települést.
Ettől függetlenül a gátat nem adják fel, azt továbbra is "minden erővel" védik - hangsúlyozta Bakondi György.
A kitelepítés több mint kétezer embert érint. Számukra már készen állnak a fogadóhelyek. Fegyelmezetten és szervezetten zajlik a munka, még a sötétség előtt végrehajtják a kitelepítést.
Orbán Viktor miniszterelnök péntek este kevéssel 7 óra után tájékoztatta az MTI-t arról, hogy elrendelték Győrújfalu kitelepítését.
A kormányfő is hangsúlyozta, hogy biztonsági intézkedésről van szó. "A gát egyelőre stabil, de a víz nyomása olyan nagy, hogy biztonsági okokból úgy döntöttünk, elrendeljük Győrújfalu kiürítését" - mondta a miniszterelnök.

Győrújfalun semmilyen kapkodás jelei nem látszanak. A helyi Volán-társaság 15 üres busza várja a kitelepítendő lakosokat - jelentette a helyszínről péntek este az MTI tudósítója.

A győrújbaráti ifjúsági táborban helyezik el az árvíz által veszélyeztetett szigetközi Győrújfalu lakosságát - közölte újságírókkal péntek este Győrújfalun az országos katasztrófavédelmi főigazgató.

Bakondi György elmondta: este kilenc órakor indulnak el a buszok azokkal, akiket el kell helyezni.
Csak azok maradhatnak a településen, akik a gáton dolgoznak - közölte Nagy Imre Attila polgármester.

Címkék: árvíz

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 07:52, szerda | Belföld

A Fidesz-KDNP benyújtotta az újabb gyermekvédelmi törvénycsomagot

A Fidesz-KDNP benyújtotta az újabb gyermekvédelmi törvénycsomagot - jelentette be a Fidesz frakcióvezetője kedden a Facebook-oldalán.

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről