Városlista
2020. augusztus 6, csütörtök - Berta

Hírek

2013. December 31. 05:09, kedd | Helyi
Forrás: MTI

Állandó múzeummá alakítják Jimi Hendrix egykori londoni lakását

Állandó múzeummá alakítják Jimi Hendrix egykori londoni lakását

Az amerikai gitárlegenda állandó múzeumává alakítják át Jimi Hendrix egykori londoni lakását a brit nemzeti lottóalaptól kapott 1,2 millió font (380 millió forint) támogatásnak köszönhetően.

A Mayfair negyedben lévő Brook Street 23. alatti ház legfelső lakását, amely 1968-69-ben az amerikai gitáros és brit barátnője, Kathy Etchingham otthona volt, visszaállítják eredeti állapotába, azaz a hatvanas évek stílusában öltöztetik fel, ahogyan annak idején Kathy Etchingham berendezte.

A lakás ma a londoni Händel Múzeum része, az adminisztratív személyzet irodái kaptak ott helyet, amikor 2001-ben megnyílt a német születésű barokk zeneszerzőnek emléket állító állandó londoni múzeum. Georg Friedrich Händel a szomszédos házban élt mintegy negyven éven át, angliai tartózkodása idején.


A múzeum személyzete időnként engedélyezte, hogy a Hendrix-rajongók megtekinthessék a padlástérben kialakított lakás szobáit. 2010-ben, Hendrix halálának 40. évfordulóján másfél hétre meg is nyitották a látogatók előtt a szobákat, ami nagy sikernek bizonyult.

Amikor annak idején Jimi Hendrix megtudta, hogy ki volt a szomszédja több mint kétszáz évvel korábban, utána járt annak, milyen műveket írt a barokk zeneszerző Brooke Street-i otthonában. Mint kiderült itt született a Messiás oratórium és a Vízizene című nagyzenekari mű is - olvasható a The Daily Telegraph brit napilap honlapján. Az új múzeum oktatási programot is indít a zene fejlődéséről a barokktól a rock koráig.

Ezek érdekelhetnek még

2020. Augusztus 05. 18:00, szerda | Belföld

Fegyházban ülve csalt ki pénzt egy férfi többektől

Vádat emelt a Monori Járási Ügyészség egy férfi ellen, aki a fegyházból, fogva tartása idején telefonon csalt ki pénzt több embertől - tájékoztatta a Pest Megyei Főügyészség szerdán az MTI-t.

2020. Augusztus 05. 17:01, szerda | Belföld

Idén is pozitív eredménnyel zárhat a kiskereskedelem

Idén is pozitív eredménnyel zárhat a kiskereskedelem, amely egy rövid visszarendeződési időt követően már emelkedést mutatott, ez pedig a kormányzati intézkedéseknek is köszönhető

2020. Augusztus 05. 16:08, szerda | Sport

Felemás hétvége Horvátországban

Grobnikban folytatódott a Gender Racing Team számára az idei versenyévad.

2020. Augusztus 05. 15:05, szerda | Kék hírek

Jogtalanul kiadott fegyverengedélyek miatt emeltek vádat 29 ember ellen

Jogtalanul kiadott sportcélú fegyverengedélyek miatt emelt vádat a Budapesti V. és XIII. Kerületi Ügyészség 29 ember ellen - tájékoztatta a fővárosi főügyészhelyettes szerdán az MTI-t.