Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2011. Október 25. 14:49, kedd | Bulvár
Forrás: STOP

"Alkoholista vagyok" - Stohl András bevallotta

Stohl András a börtönbe vonulása előtti hónapokban igyekezett minden, számára lényeges dolgot elmesélni életrajzi könyve írójának, Szalai Viviennek.

Az egyik leglényegesebb dolog, amiről mindenképpen beszélni szeretett volna, hogy az apja - és saját bevallása szerint már ő is - alkoholista.

Az RTL Klub egykori sztárja viszontagságos gyermekéveket tudhat magáénak. Édesapja verte, eleinte nevelési célzattal, később azonban a fenyítés már csak az erőviszonyokról és az alkoholról szólt.

- A faterom nagyhangú volt, hamar dühbe gurult, és hamar eljárt a keze, de nem gondolok rossz érzéssel ezekre a verésekre, nincs bennem egy mikromilliárdnyi rossz érzés sem az apámmal szemben. Utoljára tizennyolc éves koromban ütött meg. Akkor már nagyon erős voltam, ő már nem annyira. A vége felé, mi tagadás, már elég sokat ivott - kezdte András, majd egy konkrét példával élt.

- Akkoriban horgásztunk is a vadászat mellett. Balatonakalin voltunk és halászlét főztünk. Amikor összeültünk, belenyúltam a halászlébe és felkavartam. És akkor ott, mindenki előtt, szó nélkül lekevert egyet, mert hát a halászlét nem szabad kevergetni. Ott álltam tizennyolc évesen, iszonyatosan megalázva. Gyakorlatilag már egy roncs ember szégyenített meg, történetesen a hőn szeretett apám, aki akkor már nem volt túl jó állapotban. Az alkohol, a cukor meg a szíve - mesélte András, aki még lányát is el akarta tiltani nagyapjától.

- Már nem laktam otthon, összeköltöztem Évával, megszületett az első lányunk. Otthon meg egyre rosszabb lett a helyzet. Apám már nem dolgozott, reggel felkelt, aztán lement a borozóba, s délután, amikor előkerült, nyomban üvöltözni kezdett. Egyszer elég lett, leültettem magammal szembe, mondtam neki: tudom, mennyire szeretnéd látni az unokádat, de ha még egyszer így viselkedsz, se az unokádat nem fogod látni többé, se engem. Akkor megfogadta, hogy nem iszik többé, talán két hónapig bírta is. Amikor kórházba került, volt vagy száz kiló. Aztán meg is vakult. Követelte, hogy kisüvegben vigyünk be neki vagy két deci bort - idézi Szalai Vivien könyvéből az Új Ász.

Stohl András meglepő választ adott arra a kérdésre is, hogy véleménye szerint alkoholista-e.

- Vannak alkoholproblémáim. Gyakorlatilag minden este fogyasztok alkoholt, egy-két sört vagy bort, pálinkát. Azt gondolom, ha egy ember mindennap iszik alkoholt, akkor annak alkoholproblémája van. Nekem is ennyire van alkoholproblémám. Stohl András alkoholista - zárta rövidre a témát a színész.

STOP

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 11. 08:19, csütörtök | Bulvár

BRFK: filmforgatás miatt hallatszott lövöldözés Budapesten

Filmforgatás miatt hallatszott lövöldözés csütörtökre virradó éjjel Budapesten - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) a rendőrség honlapján.

2024. Április 10. 07:32, szerda | Bulvár

Jövő vasárnapig lehet jelentkezni a Nemzeti Kibervédelmi Intézet hackerversenyére

Április 21-én éjfélig lehet jelentkezni a Nemzetbiztonsági Szakszolgálat Nemzeti Kibervédelmi Intézetének hackerversenyére.

2024. Április 09. 07:40, kedd | Bulvár

Parancsnoki elismerésben részesültek a szombati, bosznia-hercegovinai mentésben résztvevő magyar katonák

Elismerő parancsnoki érmeket adott át Sticz László vezérőrnagy, az EUFOR Althea parancsnoka a szombati életmentő akcióban résztvevő katonáknak és a civil repülésirányítónak a Szarajevó melletti Butmir táborban

2024. Április 05. 09:32, péntek | Bulvár

Szlovákiában betiltják a mobiltelefonok használatát az általános iskolák alsó tagozatán

A szlovákiai általános iskolák alsó tagozatának első három évfolyamában teljesen, a felsőbb évfolyamokban pedig néhány kivétellel betiltják a mobiltelefonok használatát a tanulók számára